Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Român întors din Germania, mort după ce a fost plimbat între spitale: „Era suspect de coronavirus. A lăsat orfană o fetiță de o lună!”
Sabin Ciurcă, un tânăr în vârstă de numai 25 de ani, din Făget (Prahova), a murit după ce a fost plimbat între patru spitale, fiind suspect de infectare cu coronavirus.
Sursa foto: Facebook @Ciurca Sabin Marian

Drama familiei lui Sabin a început pe 28 martie 2020, atunci când tânărul de 25 de ani a simțit o durere insuportabilă în zona abdomenului și a sunat la 112.

Sabin s-a întors din Germania pe 7 martie, a stat în izolare la domiciliu, fiind considerat un posibil suspect de infectare cu coronavirus.

Sâmbătă, 28 martie, tânărul a fost transportat la Spitalul Vălenii de Munte, acolo unde a fost consultat și apoi trimis acasă, pe jos, cu o rețetă de calmante. A doua zi, pe 29 martie, Sabin s-a simțit tot mai rău și a sunat, din nou, la 112. A fost transportat la același spital din Vălenii de Munte, iar apoi a fost transferat la Spitalul Județean de Urgență Ploiești.

La UPU, tânărul a completat chestionarul obligatoriu în această perioadă, moment în care a intrat în evidența medicilor ca fiind suspect de coronavirus, chiar dacă avea aproape o lună de când se întorsese din Germania.

 

Sabin avea hernie ombilicală

 

După ce a fost supus unor investigații medicale, medicul a descoperit că Sabin avea hernie ombilicală.

„Medicul care l-a consultat i-a spus fiului meu că trebuie operat de urgență, însă, potrivit protocolului, la spitalul județean nu se mai fac intervenții chirurgicale. Copilul meu a fost trimis la spitalul CFR, unde a rămas internat până a doua zi (n.r. luni, 30 martie) când a fost trimis cu ambulanța la Spitalul Municipal Câmpina. Aici, medicul de gardă nici măcar nu l-a lăsat să coboare din ambulanță și, după un scurt consult, l-a trimis înapoi la CFR”, a declarat Marian Ciurcă, tatăl lui Sabin pentru observatorulph.ro.

Starea lui Sabin s-a înrăutățit, iar marți, 31 martie, a fost transferat de la spitalul CFR la spitalul din Câmpina.

 

„Au așteptat să vadă dacă are sau nu virusul ca să-l opereze?!”

 

În această dimineață, Sabin, tatăl unei fetițe de numai o lună, s-a stins din viață.

„Copilul meu avea încă de duminică diagnosticul pus de la medicul chirurg de la județean de hernie ombilicală și, în loc să-l opereze de urgență, la Câmpina i-au dat doar niște medicamente. În această dimineață , la ora 9,30 m-au sunat de la spital să-mi spună că a murit. Am crezut că îmi pică cerul în cap. Copilul meu avea 25 de ani și a lăsat orfană o fetiță de o lună!

După ce a murit Sabin a venit și rezultatul testului de la Matei Balș pentru coronavirus: era negativ! Nu pot să nu mă întreb dacă nu cumva au așteptat să vadă dacă are sau nu virusul ca să-l opereze?! Ei bine, au aflat prea târziu, iar Sabin al meu a murit cu zile!”, a mai declarat tatăl lui Sabin.

Familia tânărului a depus o plângere la Poliție.

 

[citeste si]


Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Crossuri parteneri
DCNews.ro
25 mai 2020, 16:00
DCMedical.ro
24 mai 2020, 18:02
DCBusiness.ro
25 mai 2020, 15:44
DefenseRomania.ro
25 mai 2020, 13:13