Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Tahografe "mânărite", viteză excesivă și marfă periculoasă. Asta au găsit polițiștii germani în urma controalelor printre camionagii români
WhatsApp
Polițiștii germani au făcut o serie de controale printre camionagii, pentru a verifica respectarea timpilor de odihnă și a vitezei maxime admise. Patru șoferi români au fost depistați cu nereguli.

Polițiștii de la Inspectoratul de Poliție Rutieră din Traunstein a efectuat mai multe controale în zona Altenmarkt an der Alz, Bavaria. Oamenii legii au avut în vedere, printre altele, respectarea timpilor de conducere și de odihnă, vitezei maxime permise și normelor de siguranță a încărcăturii, potrivit publicației Traunsteiner Tagblatt.

Primul vehicul controlat a fost un camion înmatriculat în România, care era condus de doi șoferi. În urma verificării tahografului și a cardurilor de șofer asociate, ambii șoferi, de 33 și 47 de ani, au fost denunțați pentru încălcarea legii privind personalul din transporturile rutiere. Mai mult, compania de românească nu și-a respectat obligațiile, ceea ce va duce și la o amendă severă pentru transportator.

Un alt șofer român a mers cu 89 km/h într-o zonă în care limita era 60 km/h 

 

Un alt camion înmatriculat în România a fost controlat din cauza vitezei cu care rula. S-a dovedit că șoferul român, în vârstă de 63 de ani, circula cu 89 km/h pe drumul principal în loc de 60 km/h, viteza permisă. Întrucât a făcut acest lucru de mai multe ori, amenda a fost mărită corespunzător. După ce a plătit garanția de 600 de euro, șoferul a putut să-și continue călătoria.

Următorul vehicul verificat a fost o dubă mică înmatriculată în Germania. S-a constatat că șoferul român în vârstă de 28 de ani livrea colete. Întrucât încărcătura includea și pachete cu mărfuri periculoase, inclusiv în jur de 25 kg de baterii litiu-ion, s-a verificat echipamentul special pentru transportul mărfurilor periculoase.

Șoferul nu a putut prezenta stingătorul necesar, motiv pentru care a fost denunțat pentru încălcarea legii privind transportul mărfurilor periculoase.

Transportatorul, o companie din Turingia, va fi amendată din cauza stingătorului lipsă. Transportul efectuat de român a fost oprit până când echipamentul lipsă a fost furnizat.

 

------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din Germania, puteți intra pe grupul de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următorul link: 

-> https://chat.whatsapp.com/IsdGvKkdEY4JJhueZBrtNW  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel