Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Sute de cutremure în Islanda: erupția vulcanică tot mai amenințătoare. Imaginile surprind amploarea dezastrului
WhatsApp
Vulcanul Fagradalsfjall riscă să erupă în Islanda după o serie de cutremure. Crăpăturile adânci despart străzi întregi. Mii de oameni au fost evacuați.
Sute de cutremure în Islanda, erupția vulcanică tot mai amenințătoare. Imaginile surprind amploarea dezastrului. Sursa - Pexels

După o serie de cutremure în Islanda, vulcanul Fagradalsfjall din Peninsula Reykjanes, la sud-vest de Reykjavik, este în pericol de a erupe. Geologii au instalat numeroase seismografe pe insula nord-atlantică. Cutremurele au început la sfârșitul lunii octombrie. De atunci au avut loc mii de cutremure, care au crescut din nou în putere și frecvență.

Muntele Thorbjörn este un munte vulcanic care separă orașul Grindavik de Laguna Albastră. Cutremurele din Islanda ar putea deveni și mai severe și, în cele din urmă, ar putea duce la o erupție.

Lângă Laguna Albastră s-au ridicat aburi de la centrala geotermală Grindavik. Centrala electrică furnizează energie electrică către principalul aeroport Keflavik și regiunea din sud. O erupție vulcanică ar putea paraliza infrastructura.

Vulcanul Fagradalsfjall din Islanda ar putea erupe oricând: risc major de gaze mortale

Având în vedere seria continuă de cutremure și o posibilă erupție vulcanică iminentă, una dintre cele mai mari atracții turistice ale țării, piscina geotermală Blue Lagoon, a fost închisă temporar. 

 

Numeroase străzi din Grindavik s-au prăbușit din cauza cutremurelor

 

Orașul-port Grindavik de pe peninsula Reykjanes din sud-vestul țării este amenințat de posibila erupție vulcanică. Pentru a fi în siguranță, autoritățile islandeze au evacuat în jur de 3.700 de locuitori pe data de 11 noiembrie.

Urmare a roiului de cutremure, crăpăturile largi au împărțit literalmente străzi întregi. Numeroase străzi din Grindavik s-au crăpat și s-au prăbușit din cauza cutremurelor. Sub oraș, există un tunel de magmă lung de 15 kilometri coboară până la fundul mării. 

Sutele de cutremure au provocat și o crăpătură în fațada unei case. Activitatea seismică a afectat drumuri și clădiri din oraș. Potrivit șefului apărării civile, Vídir Reynisson, prejudiciul este mai mare decât se presupunea anterior. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel