Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Suspendarea zborurilor pe distanțe scurte ale British Airways de pe Heathrow ar putea dura până în septembrie
WhatsApp
Experții au avertizat astăzi că oprirea vânzărilor de zboruri pe distanțe scurte de pe aeroportul Heathrow de către British Airways ar putea dura până la sfârșitul verii, în timp ce compania aeriană și-a mărit prețurile de peste zece ori, în contextul în care se luptă pentru bilete. 

Vânzările pe rutele interne și europene ale BA și via Maroc și Cairo au fost suspendate până pe 8 august inclusiv. 

Compania aeriană a declarat că a fost un lucru "responsabil" pe fondul "provocărilor actuale cu care se confruntă întreaga industrie aviatică". Ea speră să reia vânzările marțea viitoare.

Dar, aseară, experții în aviație au declarat că este "foarte posibil" ca vânzările de bilete să fie limitate pentru restul verii, inclusiv pentru vacanța din august. 

'Nu am mai văzut așa ceva până acum', a declarat o sursă importantă din domeniul aviației pentru The Times. 

 

Între timp, costul celorlalte zboruri BA a crescut vertiginos

 

Un zbor de la Heathrow la Amsterdam pe 27 august costând 511 lire sterline, față de doar 44 de lire sterline în iunie. 

Alte zboruri au inclus Londra City spre Nisa pe 8 august (662 de lire sterline de la 99 de lire sterline); Gatwick spre Marrakesh pe 5 august (575 de lire sterline de la 184 de lire sterline); Londra City spre Berlin pe 7 august (789 de lire sterline de la 142 de lire sterline); Heathrow spre Barcelona pe 13 august (543 de lire sterline de la 236 de lire sterline) și Heathrow spre Atena pe 27 august (691 de lire sterline de la 218 de lire sterline). 

Paul Charles, de la Agenția PC, a declarat pentru MailOnline: "Ceea ce se întâmplă este că prețurile cresc din cauza cererii. O mulțime de oameni încă se documentează și cumpără bilete, iar acest lucru împinge în sus prețul biletelor rămase. BA se descurcă așa cum a făcut-o întotdeauna". 

Dar Simon Calder, corespondentul de turism al The Independent, a sugerat că această creștere dramatică a prețurilor ar putea fi o încercare de a descuraja oamenii să facă rezervări. 

„British Airways nu are cu siguranță probleme financiare, dar pe o gamă largă de zboruri, BA dorește să păstreze locuri libere în caz de anulare sau - mai probabil - de pierdere a conexiunilor.”, spune el conform Daily Mail.

 

BA a anulat peste 30.000 de zboruri în timpul verii

 

BA a anulat peste 30.000 de zboruri în timpul verii și a eliminat și mai multe după ce Heathrow a introdus luna trecută un plafon zilnic de 100.000 de pasageri la plecare. Acest lucru înseamnă că clienții au dreptul de a fi reprogramați pe servicii alternative în cazul în care zborul lor inițial a fost anulat, iar această măsură este menită să asigure că există suficiente locuri pentru a-i găzdui pe cei afectați.

Cei care nu pot fi reprogramați pe un serviciu BA vor avea dreptul să primească un loc la un transportator rival, cu costuri mari pentru compania aeriană.

Această decizie vine după ce șeful Heathrow, John Holland-Kaye, a avertizat că restricțiile privind zborurile de vacanță din Marea Britanie și aeroporturile europene ar putea continua până vara viitoare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel