Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Surse: SUA vrea să trimită refugiați în Spania și Canada
WhatsApp
Administrația Biden este în discuții cu Spania și Canada pentru ca țările menționate să primească mai mulți refugiați din emisfera vestică, au declarat surse preluate de Reuters. Informațiile arată posibile angajamente care ar putea fi anunțate la Summitul Americilor de săptămâna viitoare.
Surse: SUA vrea să trimită refugiați în Spania și Canada

Alte propuneri sunt luate în considerare de guvernele din Canada și Spania, dar încă nu a fost luată nicio decizie, au declarat sursele. Informațiile apar în timp ce consilierii președintelui Joe Biden caută sprijin pentru o mai mare cooperare regională privinnd combaterea migrației ilegale.

Site-ul de știri Axios a fost primul care a raportat posibile angajamente în materie de migrație din partea Spaniei și Canadei, citând documente interne, transmite Mediafax.

 

Statele Unite se confruntă cu un număr record de migranți la granița cu Mexic

 

Două dintre surse au declarat pentru Reuters că cifrele luate în considerare pentru o posibilă relocare în Spania și Canada sunt modeste, având în vedere că Statele Unite se confruntă cu un număr record de migranți la granița cu Mexic.

Un oficial american, care a vorbit sub rezerva anonimatului, a confirmat discuțiile cu Canada privind primirea mai multor migranți. A doua sursă americană a declarat că administrația Biden a dorit să folosească summitul de la Los Angeles pentru a face presiuni asupra altor țări.

Spania, dacă va fi de acord cu propunerea americană, va accepta refugiați din America Centrală peste nivelul impus prin programul său de lungă durată.

 

SUA vrea să trimită refugiați în Spania și Canada

 

Canada, care are o tradiție îndelungată ca țară de refugiu, analizează dacă poate să primească un număr mai mare de refugiați. De asemenea, canadienii ar putea să crească numărul lucrătorilor haitieni, a declarat sursa de la Washington.

Nu se știe încă dacă Spania ar accepta să ia persoane care ajung la granița dintre SUA și Mexic sau dacă refugiații vor fi nevoiți să depună o cerere la ambasadele și consulatele americane din regiune sau prin intermediul agențiilor internaționale pentru refugiați, a precizat sursa.

În urmă cu ceva timp, agenții de frontieră care acționau în apropiere de La Grulla au descoperit un grup de 155 de migranți din țări din America Centrală, precum și din Venezuela și Cuba, care intraseră neregulamentar în Statele Unite, a precizat CBP într-un buletin.

Vezi și: Românii caută calea spre SUA prin Mexic. Sute de migranți reținuți în patru zile. Printre ei și un român

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel