Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Suporterii PSV, care au umilit un grup de românce în Madrid, merg la închisoare: Le-au pus să facă flotări pentru bani
WhatsApp
Suporterii olandezi ai PSV, care în 2016 au umilit un grup de cerșetoare românce în Plaza Mayor din Madrid, punându-le să facă genuflexiuni sau flotări pentru bani, au primit către 3 luni de închisoare, după ce au recunoscut faptele șu au sus că le regretă. „În starea noastră de beție, am tratat aceste femei într-un mod lipsit de respect”, au scris ei într-o scrisoare adresată victimelor.

Incidentul, care a consternat și indignat întreg continentul, a fost pe punctul de a degenera într-un conflict diplomatic între Spania și Olanda. Inițial, pentru cei 6 suporteri olandezi, procurorii au cerut câte un an de închisoare, însă instanța a stabilit că vor sta câte 3 luni fiecare.

Inculpații olandezi au spus în fața Camerei că regretă profund și au transmis victimelor scuzele lor direct printr-o scrisoare trimisă Federației Naționale a Femeilor Țigane Kamira (Federación Nacional de Mujeres Gitanas Kamira): „Nu a fost niciodată intenția noastră conștientă de a nu respecta sau umili aceste femei. Regretăm profund și dorim să oferim cele mai sincere scuze, sperând că vor putea să le accepte”, spune scrisoarea, potrivit chicagotribune.com.

Fanii olandezi ai PSV ajunseseră la Madrid, în martie 2016, pentruun meci disputat între Atletico Madrid și PSV Eindhoven, din optimile de finală ale UEFA Champions League. După meci, ei au rămas să petreacă în centrul Madridului, acolo unde și-au făcut apariția și cele 6 cerșetoare românce, de etnie rromă, sperând că vor obține bani de la suporterii olandezi.

„Dacă ne-ar umili așa în fiecare zi, ce bine ar fi!“

 

Au reușit , de altfel, acest lucru, însă suporterii PSV au afișat un comportament degradant la adresa lor. Suporterii le-au aruncat bani și mâncare, spre amuzamentul olandezilor, în timp ce femeile se împing una pe alta pentru a aduna monezile și resturile azvârlite în batjocură. Au mers mai departe și le-au pus să facă genuflexiuni și flotări pentru bani. Mai mult, unul dintre ei, a dat foc unei bancnote în fața lor.

În acest timp, cele șase femei, toate de naționalitate română, Nagie, Savian, Jumaje, Katerine, Maria și Fatma - cel mai probabil numele sunt fictive - le-au mărturisit ziariștilor spanioli de la El Muncod, că nu s-au simțit jignite de gesturile disprețuitoare ale olandezilor, care le-au aruncat monede, au ars bancnote în fața lor și le-au umilit, punându-le să facă genuflexiuni și flotări pentru bani.

„Dacă ne-ar umili așa în fiecare zi ce bine ar fi! Am câștigat mai mulți bani atunci decât într-o lună. Oamenilor li se poate părea rușinos, dar la ce bani am făcut atunci, cei opt copii ai mei vor fi recunoscători. Sper să mai vină!”, a spus Nagie, care a dezvăluit că a ”strâns” 40 de euro în acea zi, de pe urma ”bunăvoinței” suporterilor olandezi. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Sport Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel