Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Superliga de fotbal se destramă prematur. Opt echipe s-au retras deja la presiunea fanilor
WhatsApp
Jucătorii echipei de fotbal Atletico Madrid au remis o declaraţie prin care îşi exprimă satisfacţia luată de conducerea clubului de a se retrage din proiectul Super Ligii, scrie DPA. Atletico este deja a opta echipa care anunță că se retrage din proiect, deși inițial apărea ca membru fondator. 
ce este superliga de fotbal

Iniţial, Atletico Madrid figura printre cluburile fondatoare ale acestei competiţii extrem de controversate, care a generat polemici şi reacţii dure la nivelul fotbalului european şi nu numai.

Koke, căpitanul lui Atletico, a postat miercuri pe contul său de Twitter: ''Jucătorii echipei Atletico Madrid îşi exprimă satisfacţia privind decizia conducerii clubului de a abandona Super Liga. Vom continua să luptăm pentru a ajuta gruparea să progreseze tot mai mult din poziţiile noastre, prin eforturile noastre, prin meritele noastre''.

La rândul său, antrenorul Diego Simeone a spus: ''Am fost unul dintre primii care am fost consultat şi am spus că sunt încrezător că clubul va decide ce este mai bine pentru el şi aşa a fost. Este mai bine pentru toată lumea. Clubul a ţinut cont de opiniile noastre şi ale fanilor".

Cluburile Atletico Madrid şi Inter Milano şi-au anunţat miercuri retragerea din Super Liga europeană de fotbal, alăturându-se astfel celor şase grupări din prima ligă engleză care au făcut acest pas în cursul serii de marţi.

Superliga, "spartă" chiar din Spania, acolo unde a apărut ideea fondării



Atletico Madrid este primul dintre cele trei cluburi spaniole care a decis să renunţe la proiectul Super Ligii. În urma unei reuniuni a Consiliului său de administraţie, Atletico "a decis să comunice oficial Super Ligii şi celorlalte cluburi fondatoare decizia sa de a nu oficializa în final adeziunea sa la proiect", se arată într-un comunicat.

"Atletico Madrid a luat luni decizia de a se alătura acestui proiect ca răspuns la circumstanţele care nu mai există astăzi. Pentru club, armonia este esenţială între toate grupurile care alcătuiesc familia 'rojiblanca', în special fanii noştri. Jucătorii primei echipe şi antrenorul lor şi-au arătat satisfacţia faţă de decizia clubului, înţelegând că meritele sportive trebuie să prevaleze asupra oricărui alt criteriu", a subliniat clubul madrilen.

Inter Milano este, la rândul său, primul dintre cele trei cluburi italiene angajate în Super Ligă care îşi anunţă retragerea din proiect. "FC Internazionale Milano confirmă că nu mai face parte din proiectul Super Ligii. Ne angajăm întotdeauna să oferim fanilor cea mai bună experienţă fotbalistică. Inovaţia şi incluziunea au făcut parte din ADN-ul nostru de la înfiinţarea noastră. Angajamentul nostru faţă de toate părţile interesate de a îmbunătăţi industria fotbalului nu se va schimba niciodată", subliniază gruparea "nerazzurra" într-un comunicat.

"Inter crede că fotbalul, ca orice industrie, trebuie să aibă un interes în îmbunătăţirea constantă a competiţiilor sale, pentru a continua să entuziasmeze fanii de toate vârstele din întreaga lume, într-un cadru de sustenabilitate financiară. Cu această viziune vom continua să lucrăm împreună cu instituţiile şi toate părţile interesate, pentru viitorul sportului pe care îl iubim cu toţii", a mai scris clubul milanez.

Cluburile engleze Manchester City, FC Liverpool, Manchester United, Tottenham Hotspur, Arsenal şi Chelsea Londra au fost primele care şi-au anunţat retragerea din proiectul lansat luni de douăsprezece grupări de top din fotbalul continental.

După anunţul făcut de Atletico Madrid şi Inter Milano, au mai rămas pentru moment angajate în Super Ligă doar patru cluburi, două din Spania, Real Madrid şi FC Barcelona, şi alte două din Italia, Juventus Torino şi AC Milan.

Iniţiatorii Super Ligii, în fruntea cărora se află preşedintele clubului Real Madrid, Florentino Perez, au precizat marţi seară că retragerea cluburilor engleze a fost provocată de "presiunea făcută asupra lor" şi au anunţat că vor analiza în continuare "etapele cele mai potrivite pentru remodelarea proiectului", relatează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Sport Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel