Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Suedia. Răsturnare de situație în cazul muncitorului român lăsat fără viață de o antilopă, la zoo: Anchetatorii au reconstituit cazul
WhatsApp
Un român, în vârstă de 58 de ani, a fost ucis, la sfârșitul lunii august, de o antilopă la o grădină zoologică din Öland, o provincie a Suediei. Anchetatorii au aflat cum a fost posibil accidentul straniu.

Tragedia a avut loc duminică, 28 august, după închidere. Când managerul grădinii zoologice Richard Berglund, împreună cu un alt bărbat, urmau să aducă animalele, ceva a mers prost. Un eland, numit și antilopă de elan, a atacat și l-a înjunghiat pe român până la moarte.

Berglund, care a fost martor la tragicul eveniment, a declarat presei că este o mare tristețe pentru grădina zoologică. „Un îngrijitor de animale, un prieten, un prieten care ne era alături de mulți ani”, a povestit, printre altele, managerul grădinii zoologice.

Vezi și: „Caz neobișnuit” în Suedia. Muncitor român la o grădină zoologică, lăsat fără viață de o antilopă: „A fost un prieten care ne era alături de mulți ani”

Grădina zoologică din Öland a raportat zeci de cazuri în ultimii ani. A fost înființată în 1974, iar în prezent cuprinde și un parc acvatic și un parc de distracții.

Suedia. Răsturnare de situație în cazul muncitorului român lăsat fără viață de o antilopă

 

Aanchetatorii a stabilit că românul aflat la grădina zoologică din Öland a murit când o antilopă eland a urmărit un struț. Grădina zoologică a stabilit acest lucru în cadrul unei anchete. Nu este clar ce a provocat urmărirea, dar este posibil să se fi datorat unei furtuni care se apropia.

În documentele depuse la Autoritatea suedeză pentru mediul de lucru, Öland Zoo scrie că a fost un "incident foarte rapid". Românul, care era îngrijitor de animale, și managerul grădinii zoologice, Richard Berglund, erau pe punctul de a aduce animalele din savană pentru seară "când un struț a venit în fugă cu viteză mare". După struț, a venit în fugă și o antilopă eland.

În timpul acestei agitații, antilopa a atacat. Antilopele Eland sunt animale mari, care pot avea o înălțime a gâtului de până la 180 de centimetri și o greutate de până la o tonă. Grădina zoologică Öland are doi, descriși ca fiind "indivizi calmi, cu un respect natural pentru oameni", care nu au mai avut niciodată un comportament agresiv sau deviant.

Anchetatorii au reconstituit cazul

 

Motivul pentru care antilopa urmărea struțul în momentul accidentului "nu a fost investigat". Potrivit grădinii zoologice, este posibil să se fi alarmat din cauza unei furtuni puternice care se apropia.

"Ele se alarmează cu mult înainte ca noi, oamenii, să percepem o furtună ca fiind alarmantă. Aceasta poate fi o cauză probabilă a comportamentului anxios al animalelor care a precedat accidentul", scrie grădina zoologică în ancheta sa. De asemenea, acesta scrie că grădina zoologică funcționa conform procedurilor stabilite la momentul accidentului și că aceste proceduri au funcționat fără probleme, potrivit Expressen. 

Paznicul este descris ca fiind un angajat cu experiență, "obișnuit să se ocupe de animale", care a lucrat în mod regulat în parc în ultimii patru ani. De asemenea, a fost implicat în dezvoltarea procedurilor de manipulare a animalelor și în predarea acestora altora.

Autoritatea suedeză pentru mediul de lucru va analiza acum investigația, iar o nouă inspecție va fi programată ulterior.

Öland Zoo consideră că riscul unui incident similar pe viitor este "scăzut", dar scrie că ia în serios incidentul, a organizat întâlniri de criză și lucrează împreună cu personalul și cu veterinarul pentru "a se asigura că nu se va mai întâmpla ceva similar". Printre altele, își evaluează cunoștințele despre antilopele eland și își revizuiește procedurile de manipulare a animalelor.

Rămân câteva semne de întrebare

 

Din partea României, este implicată ambasada de la Stockholm. „Am fost contactați de familia românului”, spune Daniel Ioniță, care din această vară este ambasadorul României în Suedia. El spune că familia bărbatului, care locuiește în alte țări europene, va ajunge în Suedia. Aceștia primesc sfaturi și ajutor de la personalul consular, inclusiv cu actele necesare pentru a permite înmormântarea bărbatului în România. „Au primit și o listă cu avocați, interpreți și firme de transport”, spune Daniel Ioniță.

Dar mai rămân câteva semne de întrebare, potrivit ambasadorului. Printre altele, cine va plăti pentru această tragedie? De asemenea, familia vrea să afle mai multe despre ce s-a întâmplat când românul a murit.

„Au încercat să obțină mai multe informații despre cele întâmplate, dar nu au auzit prea multe de la poliție pentru că acest caz este în curs de anchetă”, spune Daniel Ioniță. „Și înainte de a ști mai multe despre accident, ne este greu să comentăm în continuare”.

Familia refuză, prin intermediul ambasadei, să comenteze în acest moment.

Suedia schimbă legea privind permisele de muncă. Modificări importante privind "regula celor șapte ani"

 

------------------------------------

Dragi cititori, pagina de Facebook a site-ului ȘtiriDiaspora întâmpină probleme din cauza unor restricții abuzive care ne limitează impactul, iar astfel nu mai putem ajunge la dumneavoastră. Dacă doriți să fiți în continuare la curent cu cele mai importante știri și evenimente din Diaspora, vă rugăm să urmăriți și noua pagină a site-ului nostru:  

https://www.facebook.com/stiridiasporaexclusiv           

Vă mulțumim ca sunteți alături de noi,

Echipa ȘtiriDiaspora 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel