Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
SUA. Sorina, fetița adoptată de un cuplu de români a cărei poveste a răscolit România, primul recital în New York
WhatsApp
Sorina, fetița luată cu forța de mascați pentru a fi dată părinților adoptivi, s-a adaptat noii sale vieți din Statele Unite și chiar a învățat să cânte la pian în doar câteva luni. Copila a susținut la New York primul său recital.

În urmă cu câteva luni, povestea Sorinei și felul în care a fost smulsă cu forța de lângă familia ei a impresionat o țară întreagă. Acum, după o jumătate de an, pare că fetița e bine, pare fericită și are o mulțime de activități în program.

Sorina ia lecții de pian, de înot și de gimnastică, după cum se arată în numeroasele clipuri video postate de cânt a plecat din România, relatează Antena 3.

Povestea Sorinei a ţinut prima pagină a ziarelor de la începutul verii trecute, când o procuroare a luat-o cu forţa din casa asistenţilor maternali din Baia de Aramă, pentru a pune în aplicare o ordonanţă. Asistenţii maternali, care i-au împiedicat luni la rând pe părinţii adoptivi să ia fata în familie, au contestat măsura şi au apelat la toate mijloacele, inclusive proteste, pentru a atrage atenţia şi simpatia publicului, inclusiv prin intermediul protestelor, contestând dreptul familiei Săcărin de a duce fata acolo unde trăiesc şi muncesc alături de cei doi copii naturali. În cele din urmă instanţa s-a pronunţat şi Sorina a plecat în luna iulie 2019 în SUA alături de părinţi.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel