Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
SUA se așteaptă ca ritmul redus al luptelor din Ucraina să continue luni de zile
WhatsApp
Serviciile de informații americane se așteaptă ca ritmul redus al luptelor din Ucraina să continue în următoarele câteva luni și nu văd nicio dovadă a unei mai slabe voințe ucrainene de a rezista, în pofida atacurilor asupra rețelei sale electrice și a altor infrastructuri critice de iarnă, a declarat sâmbătă directorul Serviciului Național de Informații.
Tragedie în Congo: Trei mercenari români au murit în urma unui atac, iar alți trei se află în stare gravă

"Vedem deja un fel de ritm redus al conflictului... și ne așteptăm ca acest lucru să fie probabil ceea ce vom vedea în lunile următoare", a declarat Avril Haines la Forumul național anual de apărare Reagan din California.

Ea a spus că atât armata ucraineană, cât și cea rusă vor încerca să încerce să se realimenteze și să se reaprovizioneze pentru a se pregăti pentru o contraofensivă după iarnă, dar există o întrebare cu privire la cum va arăta aceasta, și a adăugat:

"De fapt, suntem destul de sceptici în ceea ce privește dacă rușii vor fi sau nu pregătiți să facă acest lucru. Mă gândesc mai optimist pentru ucraineni în acest interval de timp".

 

Scopul Moscovei este de a submina voința ucrainenilor de a rezista

 

Întrebat despre efectele atacurilor rusești asupra rețelei electrice și a altor infrastructuri civile din Ucraina, Haines a declarat că scopul Moscovei este, în parte, de a submina voința ucrainenilor de a rezista și a adăugat: "Cred că nu vedem nicio dovadă că acest lucru este subminat în acest moment".

Ea a spus că Rusia urmărește, de asemenea, să afecteze capacitatea Ucrainei de a continua conflictul și a adăugat că economia Kievului a avut foarte mult de suferit.

"Poate, în timp, în mod evident, să aibă un impact. Cât de mare va fi impactul va depinde de cât de mult vor urmări, de ceea ce sunt capabili să facă, de rezistența acelei infrastructuri critice, de capacitatea noastră de a-i ajuta să o apere."

"Economia Ucrainei suferă foarte mult. A fost devastatoare și... evident că doborârea rețelei va avea un impact și asupra acesteia."

 

Haines crede că Vladimir Putin a fost surprins că armata sa nu a realizat mai mult

 

"Cred că este din ce în ce mai informat cu privire la provocările cu care se confruntă armata din Rusia. Dar încă nu ne este clar pentru noi că el are o imagine completă în acest stadiu despre cât de provocate sunt... vedem lipsuri de muniție, pentru moral, probleme de aprovizionare, logistică, o serie întreagă de preocupări cu care se confruntă."

Haines a declarat că obiectivele politice ale lui Putin în Ucraina nu par să se fi schimbat, dar analiștii serviciilor de informații americane au considerat că acesta ar putea fi dispus să își reducă obiectivele militare pe termen scurt "temporar, în ideea că ar putea reveni asupra acestei probleme mai târziu".

 

Rusia pare să își epuizeze stocurile militare "destul de repede"

 

"Este într-adevăr destul de extraordinar, iar sentimentul nostru este că nu sunt capabili să producă pe plan intern ceea ce cheltuiesc în acest stadiu", a spus ea.

"De aceea îi vedeți mergând efectiv în alte țări pentru a încerca să obțină muniție... și am indicat că munițiile lor de precizie se epuizează mult mai repede în multe privințe".

Haines a declarat că Statele Unite au "văzut o anumită mișcare" în ceea ce privește livrările de muniții din Coreea de Nord, "dar nu a fost foarte mult în acest stadiu".

Ea a spus că Iranul a furnizat Rusiei drone și că Moscova caută alte tipuri de muniții de precizie de la Teheran, lucru care ar fi "foarte îngrijorător în ceea ce privește capacitatea lor", conform Reuters.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel