Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
SUA. Elevii români au câștigat un premiu internațional la robotică: „Am reușit să îi impresionăm”
WhatsApp
România a cucerit încă un premiul internațional la robotică. O echipă din Ploiești a cucerit premiul Motivate Award la Campionatul Mondial de Robotică, desfășurat în acest an la Houston, în SUA.  
SUA. Elevii români au câștigat un premiu internațional la robotică: „Am reușit să îi impresionăm”

Acolo s-au întrecut 192 echipe din mai multe țări, dintre care 4 din România. Toate cele 4 au fost premiate, relatează Știrile PRO TV. Peste o mie de ore au muncit elevii de la Colegiului Național „Mihai Viteazu” din Ploiești până l-au construit pe Mozart, robotul care a cucerit premiul Motivate Award.

„Are ca scop să pună aceste conuri pe bețele acestea galbene dupa cum puteți vedea, ceva de genul acesta”, spune elevul David Nicolae, conform sursei citate.

„Este unicul din lume care a reușit să îndeplinească o autonomie de 1 plus 9 conuri, adică în perioada de 30 de secunde să scaleze 10 conuri”, a adăugat Andrei Băzăvan, elev.

 

Echipa din Ploiești a muncit un an pentru succesul din SUA

 

„Am avut și un business plan foarte bine pus la punct, am reușit să îi impresionăm și la interviu că am fost costumați în costumele din filmele Star Wars”, a spus Ștefania Istrate, elev.

Echipa de la Ploiești are 20 de membri. Au muncit timp de un an pentru succesul din Statele Unite, iar acesta nu e singurul lucru cu care se pot lăuda. Tot ei au făcut și sistemul inteligent de irigații în Grădina Botanică din oraș.

„Noi ne-am implicat foarte mult în comunitate și am încercat să împărtășim și cu alți elevi, cu alte instituții ceea ce reusim noi să facem la robotică”, susține Daria Dicu, elev.

La Houston nu a mers totul ca pe roate, spun profesorii care i-au însoțit. Însă doar rezultatul final contează.

„Copiii au împletit puterea de muncă, inteligența, creativitatea cu rezistența cu anduranța”, a declarat Gelu Hanganu, profesor.

Peste o lună, elevii vor merge iar în Statele Unite, la un nou concurs. Acolo se vor întrece cele mai bune 39 de echipe de robotică din lume.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel