Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Studiu: Jumătate din populația Italiei rămâne fără bani la sfârșit de lună
WhatsApp
Noile date arată că jumătate din populația Italiei rămâne fără bani la sfârșit de lună, iar trei din 10 italieni renunță la tratamente medicale din cauza problemelor financiare. 
 Foto ilustrativ (Sursa: Freepik)

O analiză recentă a situației economice din Italia arată că peste jumătate din populație se confruntă cu dificultăți financiare la sfârșitul fiecărei luni. Chiar dacă unele aspecte ale economiei familiale s-au îmbunătățit ușor în comparație cu anul anterior, multe gospodării se luptă cu plata facturilor, a chiriei și a ipotecilor.

Conform raportului Eurispes Italia 2024, mai mult de jumătate dintre italieni se confruntă cu dificultăți financiare, iar unii sunt nevoiți să ceară ajutor familiei sau să achiziționeze bunuri în rate pentru a face față cheltuielilor. Totodată, aproape trei din 10 italieni renunță la tratamente medicale sau controale stomatologice din cauza problemelor financiare.

Chiar dacă 40,9% dintre respondenți consideră că situația lor economică s-a menținut stabilă în ultimele 12 luni, alți 35,4% raportează o înrăutățire a stării lor financiare. În ceea ce privește perspectivele viitoare, mulți italieni sunt precauți, cu 33,2% care cred că situația economică a țării va rămâne stabilă în următorul an.

Citește și: De câți bani are nevoie o familie de români pentru a supravețui. Costul minim pentru o persoană singură a ajuns la 765 de euro

Încrederea italienilor în instituțiile publice și private a crescut, dar doar în măsură limitată. Președintele Republicii, Sergio Mattarella, se bucură de cea mai mare încredere, în timp ce Parlamentul și Guvernul sunt privite cu mai puțin entuziasm de către cetățeni.

Majoritatea italienilor sunt împotriva unor proiecte mari de infrastructură și a unor măsuri precum reintroducerea Venitului de Cetățenie sau stabilirea unei limite de viteză de 30 km/h în centrele urbane.

Gian Maria Fara, președintele Eurispes, a subliniat că Italia se află într-un moment crucial, fiind necesare alegeri culturale, politice și economice. Cu toate acestea, el a exprimat încredere în resursele umane și economice ale țării pentru a depăși aceste dificultăți și pentru a se proiecta în viitor.

--------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel