Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Studentă la jurnalism, ARESTATĂ pentru că l-a criticat pe Erdogan
WhatsApp
O studentă la jurnalism din Turcia a fost menţinută în arest pentru insulte aduse preşedintelui Recep Tayyip Erdogan pe Facebook, a declarat luni avocatul femeii, relatează dpa.

Vineri, un tribunal din provincia Trabzon a dispus ca Berivan Bila, o studentă la jurnalism în vârstă de 24 de ani de la Universitatea Tehnică Karadeniz să rămână în arest în aşteptarea procesului după ce a fost reţinută cu o zi mai devreme. Curtea a menţionat în hotărârea sa postările 'ofensatoare' de pe Facebook împotriva preşedintelui, potrivit documentelor instanţei consultate de dpa.

Instanţa s-a arătat extrem de îngrijorată de o postare de pe 10 ianuarie, în care Berivan Bila spunea că mass-media a devenit 'un servitor al dictatorului'.

Berivan Bila a respins vineri acuzaţiile instanţei de judecată, afirmând că a criticat guvernul şi nu l-a vizat în mod special pe Erdogan.

Bila, membră a grupului de studenţi de stânga Kolektif, a publicat un articol în iulie 2017 în care a criticat detenţia jurnaliştilor, fără a menţiona numele lui pe Erdogan.

Avocatul femeii a afirmat că a făcut apel luni la decizia curţii din Trabzon de a o menţine în arest pe studentă. Instanţa dispune de şapte zile lucrătoare pentru a-şi face cunoscută decizia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel