Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Ștefan, românul erou din Germania, care a salvat viața unei femei cu o manevră ca în filme, șocat de gestul altor șoferi: „A fost incredibil“
WhatsApp
Ștefan R. a ajuns erou în Germania, după ce a salvat viața unei femei, efectuând o manevră riscantă pentru a pri autoturismul cu care aceasta se deplasa. Românul a vorbit pentru televiziunea națională RTL despre gestul său și mărturisește că a fost șocat să vadă atitudinea altor șoferi.

Șoferul de camion Ștefan R. a știut imediat că ceva nu este în regulă cu șoferul mașinii, pe care a oprit-o printr-o manevră demnă de o cascadorie de Hollywood, atunci când mașina se mișcă necontrolat de-a lungul barei de protecție a drumului, pe o pasarelă peste autostradă.

„Corpul femeii se apleca într-o parte, înspre schimbătorul de viteze”, a spus șoferul camionului. Văzând asta, a decis o manevră de conducere riscantă, cu care probabil a prevenit ce se putea întâmpla mai rău. Cu camionul său, a împins mașina femeii în parapete, astfel încât autoturismul să se oprească. Manevra curajoasă a șoferului a salvat viața unei femei.

Citește  și: Șofer român de camion, erou în Germania: Cu o manevră de film cu TIR-ul a reușit să salveze o femeie

Luni de dimineață, în plină furtună de zăpadă, șoferul în vârstă de 49 de ani se întorcea la garajul companiei de transport pentru care lucrează, din Grevenbroich, cu camionul său de 30 de tone. Fără să se gândească prea mult, a devenit erou. După cum raportează poliția, Ștefan R. nu numai că a frânat mașina femeii inconștiente, împingând-o între camion și bară de protecție, dar el și alți șoferi au avut grijă de șoferița de 57 de ani din Dormagen. A spart un geam al mașinii cu o bară de fier din camionul lui, astfel încât primii asistenți să poată ajunge la femeie.

Ștefan, românul-erou: „Nu m-am gândit la daune“

 

„Nu m-am gândit la daune. M-am gândit doar că va trebui să-l ajut pe șofer“, a afirmat Ștefan R., șoferul erou. „Se pare că femeia și-a pierdut conștiența pentru scurt timp, dintr-un motiv necunoscut și, prin urmare, se afla într-o situație periculoasă”, a spus poliția, titrează Libertatea.

Când ofițerii și lucrătorii de salvare au ajuns la locul accidentului, femeia era deja conștientă și, datorită intervenției curajoase a lui Ștefan R., aparent chiar nevătămată. Cu toate acestea, a fost dusă la spital, ca măsură de precauție. Numai mașina ei a fost grav avariată când a fost prinsă între camion și bariera de impact.

„Am răsuflat ușurat când am văzut că femeia se simte mai bine”, a spus salvatorul în interviul RTL. Dar nu se simte ca un erou. El a vrut doar să ajute: „Sunt doar o persoană căreia îi place să ajute. A fost însă incredibil să văd câți alți șoferi și-au continuat drumul, chiar și după ce oprisem mașina femeii”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel