Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Sportivi din diaspora sub tricolorul românesc. Mihai Covaliu, în exclusivitate pentru ȘtiriDiaspora: "Îi ajutăm să-și îndeplinească un vis"
WhatsApp
Mihai Covaliu, președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român, a vorbit în exclusivitate pentru ȘtiriDiaspora despre proiectul prin care COSR intenţionează să-i atragă pe sportivii care trăiesc în străinătate să concureze pentru România. 

"Discutăm de multă vreme cu cei de la RePatriot. Am făcut deja câțiva pași. Avem și câteva exemple. Este vorba de Vlad Dascălu (ciclism - Spania), Mario Dobrescu (atletism - Marea Britanie) și surorile Annalise şi Cristina Drăgan (gimnastică ritmică - SUA)", a spus Mihai Covaliu.

"Ne dorim ca în acest proiect să descoperim viitori performeri, nu să-i luăm în echipa noastră printr-o formă de contract. Ne dorim să identificăm juniorii care aleg să reprezinte România.

Sunt foarte multe discipline în care se remarcă sportivii români din Diaspora. Ne așteptăm să primim multe cereri la Federațiile Sportive Naționale, acolo unde trebuie să se legitimeze. Dupa aceea ei pot intra într-un proces de selectie pentru loturile naționale și mai târziu în cele Olimpice.

Este foarte important de reținut că noi le oferim această oportunitate, le deschidem ușa, ei intrând în contact cu mișcarea Olimpică din România. Ținta este Jocurile Olimpice. Ei îsi pot împlini acest vis de a ajunge la Jocurile Olimpice, oriunde trăiesc, în Spania, Italia, Statele Unite, etc.", a mai spus Mihai Covaliu, președintele COSR, în exclusivitate pentru ȘtiriDiaspora.ro.

Prin intermediul programului lansat ieri, COSR şi RePatriot îşi propun să îi ajute pe sportivi să se înregistreze în cluburile din România pentru a putea fi incluşi în loturile naţionale şi a reprezenta ţara la competiţiile internaţionale.

Mai multe detalii aici.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Sport Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel