Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Spaniolii despre Râmnicu Vâlcea: capitala criminalității informatice
WhatsApp
Un grup de investigații din Spania a călătorit în județul Vâlcea pentru a cerceta un fenomen social printre tinerii bine conectați la tehnologie: infracționalitatea informatică.
Furt pe internet

Spaniolii de la SinFiltros.com au realizat o anchetă de televiziune în zona din România considerată capitala mondială a spărgătorilor de sisteme informatice, a așa-numiților hackeri. Municipiul Râmnicu Vâlcea și satele vâlcene din împrejurimi sunt supranumite Hackerville.

În umbra Oltchimului

Investigatorii au găsit un oraș și un județ rămase fără sustenabilitate economică după restrângerea activității la combinatul Oltchim care odinioară oferea locuri de muncă pentru populația din zonă. În zilele noastre, Vâlcea subzistă cu dificultate grație unor afaceri mărunte, dar și banilor primiți de cei rămași de la rudele emigrate în Spania, Franța sau Germania.

Cum se fac bani ușori pe internet

Unii tineri vâlceni reușesc să iasă în evidență conducând automobile de ultimul tip pe străzi cu magazine luxoase, sucursale bancare și nenumărate bancomate. Infracțiunile asociate criminalității informatice sunt o sursă relativ facilă de bani pentru tineretul foarte bine pregătit în utilizarea computerului. Vizitând o școală vâlceană, spaniolii au aflat că elevii studiază informatica până la șapte ore pe săptămână și mulți sunt foarte buni.

Greu de prins

Din spatele unor conturi false, unii dintre acești infractori informatici vând case, mașini sau bunuri de larg consum, în special din America, Australia și Europa Occidentală. După ce clientul de bună credință depune banii în contul infractorului, cărăușii retrag suma prin intermediul rețelei Western Union.

FBI cu ochii pe Vâlcea

Poliția îi depistează cu greu, însă legea nu are milă pentru acești tineri inteligenți, care primesc ani grei de închisoare după ce sunt prinși. De peste 10 ani, hackerii vâlceni au intrat și în atenția FBI-ului american, care monitorizează atent fluxul de bani.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel