Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Spania. Un român s-a dat drept polițist și a furat toate economiile unei refugiate din Ucraina
WhatsApp
Un român din Spania s-a dat drept polițist și a furat 1.000 euro de la o refugiată ucraineană. Bărbatul arestat i-a percheziționat bunurile victimei, după ce i-a spus că o suspectează că vinde cocaină lângă Consiliul Provincial.

O refugiată ucraineană în vârstă de 64 de ani a fost jefuită de economiile sale de 1.000 de euro de către un cetățean român de 44 de ani care s-a dat drept polițist în Alicante. Bărbatul a păcălit-o pentru a-i percheziționa bunurile și a-i fura banii.

Presupusul hoț, în urma plângerii victimei, a fost localizat de poliție și arestat. În prezent se investighează dacă acesta a comis furturi similare folosind aceeași tehnică.

Evenimentele au avut loc recent, când o ucraineancă făcea fotografii lângă grădinile Consiliului Provincial. Un bărbat s-a apropiat de victimă într-un mod sfidător și a început să vorbească cu ea pe un ton amenințător. Alternând cuvinte în engleză și spaniolă, bărbatul arestat i-a spus că era "paznic" și că o suspecta că ea se afla acolo pentru a vinde cocaină, așa că trebuia să îi percheziționeze rucsacul.

Un român din Spania s-a dat drept polițist și a furat toate economiile unei refugiate din Ucraina

 

Femeia s-a speriat foarte tare și i-a dat rucsacul. Falsul polițist a început să caute înăuntru și, cum nu era nimic de valoare înăuntru, i-a spus victimei să își deschidă haina pentru a vedea ce avea sub ea. El a descoperit cu nerăbdare că aceasta avea o geantă mică ascunsă sub pulover și i-a cerut-o rapid, dezvăluind că avea cocaina ascunsă în ea.

Încă în stare de șoc, femeia i-a înmânat geanta, iar când bărbatul a descoperit că înăuntru se aflau o mulțime de bani, a început să inspecteze bancnotele. Suspectul s-a prefăcut că caută cocaină printre bancnote și, în același timp, vorbea la telefon, făcându-o pe femeia refugiată să creadă că raportează incidentul.

Configurația a fost perfectă. Hoțul a făcut-o pe femeie să creadă că pune bancnotele la loc în geantă și i-a înmânat-o înapoi. El i-a spus apoi să plece și "că totul părea să fie în ordine, dar că trebuie să se întoarcă a doua zi la aceeași oră cu toate documentele", potrivit poliției, citează Informacion.es.

În acel moment, victima nu și-a dat seama de jaf. A plecat destul de speriată și îngrijorată de ceea ce se întâmplase, iar când a ajuns acasă și-a dat seama că totul fusese un șiretlic pentru a-i fura banii. Geanta era goală, iar bărbatul nu pusese bancnotele la loc în ea, ci, într-un moment de distragere a atenției, le furase.

Românul i-a spus femeii că e suspectă că vinde cocaină

 

Victima a mers imediat să raporteze incidentul la Poliția Națională, iar Grupul Operativ al Poliției Judiciare din cadrul Secției de Poliție a Districtului Central din Alicante a preluat ancheta și a început să caute imagini ale înregistrărilor camerelor de luat vederi din zona din apropierea Consiliului Provincial.

Anchetatorii au cules informații de la victime despre caracteristicile fizice ale falsului polițist și, pornind de la înregistrările video, au coordonat o amplă operațiune de căutare în zonă. Operațiunea a avut succes, iar pe o stradă din apropierea locului incidentului au localizat un bărbat care coincidea în totalitate cu datele fizionomice, tenul și vestimentația care au fost indicate de victimă și văzute pe imaginile video, astfel că l-au interceptat și arestat imediat.

Românul a încercat să fugă și s-a opus activ arestării.

Presupusul hoț arestat este un cetățean român în vârstă de 46 de ani, cu un cazier vechi, unele pentru infracțiuni similare. Acesta a fost dus la sediul poliției și pus la dispoziția poliției. Poliția investighează acum dacă acesta este implicat și în alte furturi similare care nu au fost încă soluționate.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel