Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Spania. Un român, care a plecat în urmă cu 10 ani din țară la cules de măsline, artist de succes: „O modalitate de a câștiga bani în plus”
WhatsApp
Născut în România, pasiunea pentru mare l-a făcut pe Marian să vină în Malaga, Spania,  un oraș care îl face foarte fericit și din care nu are de gând să plece. 
Spania. Un român, care a plecat în urmă cu 10 ani din țară la cules de măsline, artist de succes: „O modalitate de a câștiga bani în plus”. FOTO: captură elespanol.com

Marian este un tânăr român care a venit la Malaga acum zece ani în căutarea unui loc de muncă. Acum locuiește în Huelin, zonă de care, datorită apropierii de mare, îl pasionează. Începe să se facă cunoscut în Malaga datorită tablourilor pe care le realizează. Singurele materiale pe care le folosește provin de la plajă. „Ați putea spune că fac artă cu natura pe care o găsesc în Malaga. Da!”, spune Marian.

Înainte de a ajunge în capitală, Marian s-a mutat de mai multe ori din motive de muncă. Și-a părăsit țara în anul 2006 pentru a culege măsline în Córdoba. Câțiva ani mai târziu a plecat la Zaragoza pentru a se dedica sectorului construcțiilor și apoi a mers în Madrid pentru a deveni portar și salvamar. „Am făcut totul, da”, recunoaște el în timp ce aruncă o privire asupra trecutului său. În anul 2012 a rămas șomer și unii prieteni l-au recomandat la Malaga. „Și nu am de gând să plec de aici, ador plaja, am partenera mea aici și sunt foarte fericit în acest oraș”, spune el.

 

Marian reunește două dintre marile sale pasiuni: marea și dragostea

 

În Malaga a început să facă tablouri, realizate cu pietre, scoici și cauciuc Eva. În unele adaugă desene cu un marker. În lucrările sale el reunește două dintre marile sale pasiuni: marea și dragostea. Este destul de romantic și, în urmă cu zece ani, a văzut o idee similară pe internet. Nu-mi amintesc unde. Așa că a decis să o aducă în realitate, dar în stilul său propriu. Era pe plajă, a văzut mai multe pietre care împreună puteau avea sens, a decis să încerce și gata!

Cu toate acestea, abia acum câțiva ani a început să le facă mai regulat. Deja a reușit să vândă între două și trei sute de tablouri. Are cateva modele standard, însă cele mai solicitate sunt cele personalizate. „Odată mi-au cerut un tablou în care au apărut opt ​​persoane. Am acceptat provocarea, dar nu eram deloc sigur că se vor potrivi”, mărturisește artistul.

 

Procesul de selectare a pietrelor este poate cel mai complicat

 

Modul de  operare  este simplu. Marian profită de fiecare plimbare până la plajă pentru a strânge pietre și scoici. De la Baños del Carmen la Huelin, trecând și prin plaja de la Desembocadura del Guadalhorce, locul ideal pentru a colecta bușteni mici și stuf. „Malaga este minunată”, spune el.

Procesul de selectare a pietrelor este poate cel mai complicat. Le alege cu grijă, imaginându-și ce parte din compoziție urmează să formeze. Acasă acumulează zeci de pungi cu un morman de pietre pe care le adună pe tot parcursul anului. „Pentru mine este ușor, știu mereu de ce am nevoie”, remarcă el.

Se pretează la realizarea de tot felul de modele. Realizează tablouri în care reflectă în principal familii și cupluri, dar face și montaje cu animale de companie. „Mă adaptez mereu la ceea ce îmi cere clientul”, spune el.

2. -imagine fara descriere- (spania--un-roman--care-a-plecat-in-urma-cu-10-ani-din-tara-la-cules-de-masline--artist-de-succes-o-modalitate-de-a-castiga-bani-in-plus-2.jpg)

A început să-și vândă tablourile la poalele La Manquita, dar recunoaște că vânzarea pe stradă, pe lângă faptul că este dură, s-a dovedit a fi un eșec total. „Au trecut mulți străini, felicitându-mă pentru lucrările mele, dar nu au cumpărat absolut nimic. Un băiat mi-a cumpărat unul... Am petrecut o săptămână acolo și m-am gândit că mai bine găsesc o altă cale de vânzare”, mărturisește el.

 

Marian vinde tablourile cu 15 euro

 

Dacă sunteți în grupurile de Facebook din Malaga, probabil vă sună familiar. Aceste grupuri sunt puntea principală cu clienții. „Pentru aceste grupuri de cartier îmi plasez reclama și mulți oameni mă contactează pentru a face cadouri sau comenzi”, spune el. Tot pe această platformă își oferă serviciul de tapet, cealaltă profesie de șase ani. „Tablourile sunt pur și simplu o modalitate de a câștiga bani în plus”, recunoaște el.

Le vinde cu 15 euro și dacă te interesează unul dintre tablourile lui îl poți contacta pe Facebook: Marian Blo.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel