Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Spania. Un român a primit doar doi ani de închisoare pentru viol, din cauza legii „Solo sí es sí", deși ar fi meritat între trei și șase ani
WhatsApp
Tribunalul din Girona a condamnat un violator la doar doi ani și jumătate de închisoare, după ce a aplicat legea "Solo sí es sí", în ciuda cererii procurorului de 12 ani de închisoare. Conform legislației anterioare, instanța ar fi putut impune o pedeapsă cuprinsă între trei și șase ani.
Spania. Un român a primit doar doi ani de închisoare pentru viol, din cauza legii „Solo sí es sí", deși ar fi meritat între trei și șase ani

Curtea de Apel din Girona l-a condamnat pe Marius D., un cetățean român, la doi ani și jumătate de închisoare pentru că și-a agresat sexual partenera și a rănit-o.

Instanța a luat în considerare factorii atenuanți ai întârzierii nejustificate și ai reparării prejudiciului pentru a impune pedeapsa cu închisoarea, care, în conformitate cu noua legislație „Solo sí es sí" („Doar da este da”), este mai mică decât cea stabilită anterior.

Astfel, condamnatul ar fi putut primi o pedeapsă cuprinsă între trei și șase ani de închisoare pentru infracțiunea de agresiune sexuală, deși instanța este de acord în sentință să "opteze pentru legislația în vigoare, care este în mod evident mai avantajoasă pentru inculpat, propunând ca punct de reducere pedeapsa minimă prevăzută de lege pentru infracțiunea respectivă".

 

Românul trebuie să achite o amendă de 300 de euro pentru agresiune și despăgubiri de 10.300 de euro fostei sale partenere

 

Pe lângă pedeapsa cu închisoarea, el trebuie să plătească o amendă de 300 de euro pentru infracțiunea de lovire și alte violențe, despăgubiri de aproximativ 10.300 de euro fostei sale partenere și trebuie să respecte un ordin de restricție și o interdicție de comunicare cu victima timp de 5 ani.

"Așa cum înțelegem că violul trebuie să fie cel mai rău considerat dintre toate, datorită pericolelor suplimentare pe care violența le implică pentru victimă, și ținând cont de faptul că, în acest caz specific, violența în cauză a fost anterioară și nu simultană cu violul, folosirea primei forțe pentru a obține o lipsă de rezistență considerată zadarnică, considerăm că se impune aplicarea unei pedepse de doi ani și șase luni închisoare", se arată în sentință.

 

Românul și-a agresat fizic partenera apoi a violat-o 

 

Instanța consideră dovedit faptul că, la 24 ianuarie 2018, bărbatul condamnat, care nu are antecedente penale, a început o ceartă cu partenera sa de atunci în locuința pe care o împărțeau în Blanes. Bărbatul condamnat s-a întins deasupra femeii pe pat, apucând-o cu putere de încheieturile mâinilor și a încercat să o sărute, la care ea a răspuns mușcându-i buza pentru a-l împiedica să facă acest lucru.

Cu toate acestea, agresorul i-a dat jos hainele și a violat-o "fiind pe deplin conștient că, prin aceasta, o implica într-un context sexual pe care ea nu și-l dorea", în timp ce o insulta.

Apoi a aruncat-o pe podea, rănind-o la picior, și a apucat-o pentru a o trage pe pat, unde a violat-o în mod repetat, fără ca ea să opună rezistență, deoarece era "conștientă de forța disproporționată și primise deja mai multe lovituri cu foarte puțin timp înainte", conform presei străine.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel