Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Spania. Româncă, estorcată de mii de euro un conațional. Bărbatul i-a spus că seamănă cu soția lui decedată și îi va da o sumă mare de bani
WhatsApp
Poliția Națională a arestat trei bărbați, cetățeni români, în vârstă de 44, 36 și, respectiv, 42 de ani, presupuși membri ai unui grup infracțional, specializat în escrocherii de sume mari de bani. Astfel, românii au reușit să o lase pe o româncă, stabilită în Logroño, fără suma de 15.000 de euro, făcând-o să creadă că va primi 30.000 de euro pentru că semăna foarte mult cu soția decedată a unuia dintre ei.

Agenți din cadrul Direcției Generale de Poliție din La Rioja s-au deplasat la Madrid, în data de 13 septembrie, pentru a aresta trei cetățeni români, în vârstă de 44, 36 și, respectiv, 42 de ani, ca presupuși autori ai infracțiunii de înșelăciune. Unul dintre cei trei români, care era liderul grupării, a contactat-o pe românca Luana, prin intermediul messenger-ului.  

Liana, o femeie, în vârstă de 52 de ani, rezidentă în Logroño și de origine română, s-a împrietenit cu acesta, după mai multe discuți pe messenger, au precizat vineri, polițiștii. Bărbatul i-a spus că "seamănă foarte mult cu soția lui decedată" și, pentru că îi amintea foarte mult de ea, dorește să-i dea 30.000 de euro. Doar că Luana trebuie să facă un depozit de 300 de euro la o firmă de transfer de bani, pentru a acoperi cheltuielile generate de gestiune, relatează elcorreoweb.es.

Infractorul român i-a spus că este om de afaceri, că are mulți bani. Și, deoarece a moștenit mai multe proprietăți de la soția sa decedată, vrea să împartă banii cu victima. Din acel moment, bărbatul, sub diferite pretexte, a convins victima ca să-i trimită diferite sume de bani, de obicei cuprinse între 45 și 500 de euro. Într-un final, Luana i-a transferat 15.000 de euro. La un moment, Liana l-a informat pe liderul grupului că nu mai are bani, iar acesta a amenințat-o că o va ucide și pe ea, și pe familia ei. Ancheta a stabilit că, în cadrul acestui grup infracțional, liderul era cel care vorbea cu victima, iar ceilalți doi erau "catâri", care ridicau banii, trimiși de femeie.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel