Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Spania. Român specializat în jefuirea benzinăriilor prin metoda „aselenizării“, capturat de polițiști la bordul unui Jaguar
WhatsApp
Român, hoț de benzinării prin metoda „aselenizării“, capturat de Garda civilă din Murcia, Sania, când se pregătea să fugă dintr-o benzinărie. Agenții l-au interceptat pe suspect în momentul în care acesta se deplasa cu un Jaguar pe care l-a folosit pentru a fugi.

Agenți ai Poliției Locale, în coordonare cu Garda Civilă, au arestat, vinerea trecută, un bărbat care are legătură cu asaltul asupra mai multor benzinării din Regiune. Concret, unitățile de poliție din schimbul de noapte aveau cunoștință de jaful comis cu câteva zile înainte în mai multe benzinării și zone de servicii din jurul drumurilor de mare capacitate din regiune, cum ar fi autostrada mediteraneană A-7, și era căutat de Benemérita.

Datorită imaginilor de pe camerele de supraveghere video ale unor unități și a mărturiilor victimelor jafurilor, s-a descoperit că suspectul conducea un vehicul Jaguar negru, cu care fugea cu mare viteză. Polițiștii locali din schimbul de noapte au considerat că acest vehicul și ocupanții săi ar putea să se deplaseze spre Puerto Lumbreras pentru a-și continua itinerariul de jaf.

Astfel, pe parcursul săptămânii și în cadrul campaniei estivale specifice de prevenire a furturilor în zonele de servicii, au fost stabilite operațiuni speciale de permanență și supraveghere între Garda Civilă și Poliția Locală în anumite puncte din municipiu.

Român specializat în jefuirea benzinăriilor prin metoda „aselenizare“, capturat de polițiști la bordul unui Jaguar

 

Vinerea trecută, unul dintre dispozitivele amplasate la intrarea în municipiu a dus la identificarea, localizarea și interceptarea vehiculului care făcea obiectul anchetei, precum și la arestarea șoferului acestuia, un cetățean de origine română care locuiește în provincia Alicante, potrivit unor surse din cadrul poliției.

Arestarea a avut loc în zona de servicii "La Parada", situată lângă hotelul Riscal, la un punct de intrare în municipiul Puerto Lumbreras dinspre Almería pe autostrada A-7. Deținutul și ancheta poliției locale au fost transferate la Benemérita, organul competent să preia investigarea cazului.

În ianuarie anul trecut, poliția locală a arestat un alt presupus membru al unei bande specializate în jefuirea benzinăriilor din regiune prin metoda "alunizaje" (aselenizare). Poliția i-a interceptat pe suspecți în momentul în care aceștia tocmai izbiseră o mașină de ușa de intrare a unei benzinării.

Metoda „aselenizare“ este o procedură folosită la jefuirea unui stabiliment constând în izbirea unui vehicul de vitrina magazinului pentru spargerea vitrinei și facilitarea intrării rapide a hoților.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel