Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Spania. Român, mort după ce a fost lovit cu piciorul în cap: Asasinul a turnat un sac de moloz peste el
WhatsApp
Bărbatul, acuzat că a ucis un român fără adăpost, lovindu-l în cap și aruncând cu un sac de moloz peste el, în timp ce dormea într-un parc, este judecat de Tribunalul din Madrid.

Tribunalul Provincial din Madrid va judeca un bărbat, care ar fi ucis un om al străzii, care dormea în parc, lovindu-l cu piciorul în cap și aruncând în el un sac de moloz, fapt pentru care riscă o pedeapsă de 18 ani de închisoare, a anunțat astăzi Parchetul din Madrid. Ședința va începe marțea viitoare, 22 martie, la ora 10.00.

Acuzatul de infracțiunea de omor răspunde la inițialele E.A.V. În rechizitoriu se arată că, în jurul orei 21:00, la 14 iunie 2020, l-a abordat pe I.G. într-un parc din Madrid, cu care avusese o ceartă.

"Profitând de faptul că acesta se afla întins pe o bancă, adormit și sub influența băuturilor alcoolice, cu scopul de a-i pune capăt zilelor sau cel puțin de a accepta că un astfel de rezultat se va produce în urma acțiunii sale, a luat-o la fugă și l-a lovit brusc și puternic cu piciorul în zona capului, ceea ce i-a provocat un traumatism cranio-encefalic închis/hemoragie subdurală acută/hematom, care a dus la decesul acestuia", adaugă Parchetul.

 

Spania. Român, mort după ce a fost lovit cu piciorul în cap: Asasinul a turnat un sac de moloz peste el

 

Ca urmare a faptelor de față, inculpatul se află în arest preventiv din 28 iunie 2020. Victima, un cetățean român, nu are familie în Spania.

Cadavrul a fost găsit de un vecin în ziua menționată mai sus, în jurul orei 7.15, la numărul 90 din Calle General Díaz Porlier, foarte aproape de Spitalul La Princesa, în cartierul Salamana din Madrid. După alertă, la fața locului a fost chemat serviciul de ambulanță Samur-Protección Civil, care a confirmat doar decesul persoanei din cauza loviturilor la cap, neexistând nicio posibilitate de resuscitare, a declarat atunci pentru Europa Press un purtător de cuvânt al Emergencias Madrid.

Criminaliștii s-au deplasat în zonă pentru a colecta molozul și pietrele care se aflau lângă cadavru pentru a stabili dacă acestea au fost arma crimei. Agenții de la Grupa V de la Omucideri au preluat și imaginile de pe camerele de luat vederi ale magazinelor din apropiere, pentru a verifica ce s-a întâmplat.

Victima se certase cu alți români

 

Cu ajutorul acestora și al mărturiilor, agenții au putut confirma că, în seara precedentă, victima avusese o ceartă cu un individ, în urma căreia a suferit o agresiune cu o lovitură în zona capului. Ulterior, același atacator s-a întors la fața locului și l-a lovit pe bărbat de mai multe ori și a golit un sac de moloz peste corpul acestuia.

Cercetările efectuate de agenți au dus la identificarea presupusului autor, care a fost arestat, două săptămâni mai târziu, într-un loc apropiat de cel în care a avut loc fapta, și pus la dispoziția autorităților judiciare, care au dispus trimiterea acestuia în penitenciar, au declarat pentru Europa Press surse din poliție.

Potrivit vecinilor, persoana decedată era o persoană fără adăpost care obișnuia să doarmă pe aceeași bancă. În parc își petrec, de obicei, noaptea și alți cerșetori, cu care decedatul avusese certuri recente.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel