Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Spania. Român condamnat pentru viol și furt, profită de legea "Solo sí es sí" și primește o pedeapsă redusă
WhatsApp
Un bărbat de naționalitate română, condamnat la șase ani de închisoare pentru violul unei femei în Viator (Almeria), a fost eliberat din închisoare în urma unei reduceri de doi ani a pedepsei ca urmare a aplicării legii "Solo sí es sí" au informat surse judiciare.
Spania. Român condamnat pentru viol, profită de legea "Solo sí es sí" și primește o pedeapsă redusă

Bărbatul a cărui inițiale sunt T.R.L., de naționalitate română a fost condamnat la șase ani de închisoare pentru violarea unei femei în Viator (Almeria). Însă, conform legii "Solo sí es sí", tradusa ca fiind "da este da" secția Tribunalului Provincial din Almeria a redus cu doi ani pedeapsa aplicată românului.

Inițial, în aprilie 2016, Secția I a Tribunalului Provincial din Almeria a impus o pedeapsă de cinci ani de închisoare pentru o infracțiune de viol și încă un an pentru una de tâlhărie cu violență și a aplicat circumstanța atenuantă foarte calificată a întârzierii nejustificate.

Cu toate acestea, Parchetul a făcut recurs în casație la Curtea Supremă (CS), care, în noiembrie 2016, a majorat pedeapsa pentru infracțiunea de viol la șase ani de închisoare și pentru infracțiunea de tâlhărie cu violență la doi ani, înțelegând că "întârzierea invocată" nu a existat.

Vezi și: Spania. Violatorii și agresorii profită de lacunele legii "Solo sí es sí" pentru reducerea pedepselor penale

 

Românul se află acum în libertate



Acum, magistrații avertizează despre Curtea Supremă că a condamnat inculpații cu "minimul legal" și că, după ultima reformă legislativă, limita minimă a fost redusă "de la șase la patru ani".

Astfel, ei au stabilit pedeapsa pentru viol la patru ani de închisoare, fără a modifica restul hotărârii anterioare, ceea ce a dus la părăsirea de către condamnat a centrului penitenciar în care era încarcerat, potrivit surselor citate.

Faptele au avut loc în jurul orei 06:00, la 18 octombrie 2008, când T.R.L. și-a abordat victima pe o stradă din Viator - care se întorcea de la serviciu din capitala Almería și urma să se întâlnească cu niște prieteni. Românul ar fi imobilizat-o, ar fi bătut-o și ar fi agresat-o sexual, apoi a fugit, după ce a furat geanta victimei, care conținea efecte în valoare de 150 de euro și diverse obiecte în valoare de 132,91 euro.

 

-----------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din SPANIA, puteți intra pe grupul de WhatsApp al citiorilor fideli StiriDiaspora accesând următorul link

-> https://chat.whatsapp.com/GS0fhMGHpuhLxn63v90nS4 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel