Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Spania, prima ţară din Europa care introduce concediul menstrual plătit
WhatsApp
Spania devine prima țară din Europa care introduce concediu medical plătit pentru femeile care suferă de dureri puternice în perioada menstruației. 
Concediu menstrual plătit în Spania

Parlamentul spaniol a aprobat recent legea care prevede acordarea de concediu pentru femeile care se confruntă cu dureri puternice în perioada menstruaţiei, devenind prima ţară din Europa care ia o astfel de măsură, relatează publicația Politico.

Noul proiect de lege creează posibilitatea femeilor de a se învoi "în caz de menstruație incapacitantă", a declarat joi Congresul spaniol într-un comunicat.

Proiectul a fost adoptat cu 185 de voturi pentru, împotrivă, 154, cu trei abțineri. Votul este o victorie pentru guvernul socialist al lui Pedro Sánchez, depășind dezacordurile interne din cadrul propriului său partid (Carmen Calvo, un parlamentar socialist, care a fost vicepreședinte al guvernului în cadrul precedentului cabinet al lui Sánchez, s-a abținut de la vot).

Proiectul de lege a fost susținut de o coaliție largă de stânga, care include Partidul Socialist, Podemos de extremă stângă și două partide pro-independenței catalane, în timp ce Partidul Popular conservator și Vox de extremă dreapta au votat împotriva măsurii.

Proiectul face parte dintr-o lege mai amplă, care urmărește în special să faciliteze accesul la avort în spitalele publice, dar include și furnizarea gratuită de produse menstruale în școli și închisori.

În aceeași zi, Congresul spaniol a aprobat o altă lege care întărește protecția drepturilor LGBTQ+ – determinând-o pe ministrul spaniol al egalității, Irene Montero, să sărbătorească pe Twitter „o zi istorică pentru promovarea drepturilor feministe”.

 

-----------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din SPANIA, puteți intra pe grupul de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următorul link:

-> https://chat.whatsapp.com/GS0fhMGHpuhLxn63v90nS4 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel