Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Spania. Prețurile la gaze vor fi plafonate. Decizia vine în sprijinul consumatorilor finali
WhatsApp
Spania a decis plafonarea prețurilor la gaze reducerea taxelor pentru emiterea certificatelor verzi. Decizia vine și în sprijinul românilor care locuiesc în această țară.
Uniunea Europeană poate sista consumul de gaze din Rusia din primăvară. "Aceasta ar fi într-adevăr o acţiune eficientă şi eficace”

Guvernul din Spania a decis să plafoneze prețurile la  gazele naturale, să reducă taxele pentru emiterea certificatelor vezi.  Măsurile fac parte din planul pentru reducerea cheltuielilor la utilități, transmite Reuters.

„Vom lua acele profituri extraordinare pe care le fac companiile energetice şi le vom transfera către consumatori”. Vom reduce taxa specială pe electricitate la 0,5%, de la 5,1%”, a declarat premierul spaniol Pedro Sanchez, citat de sursa menționată.

Prețurile la energie au explodat în toată Europa pe fondul creșterii alarmante a prețurilor pentru emiterea certificatelor verzi. Astfel, analiștii economici spanioli consideră că redirecţionarea profiturilor de la companiile de utilităţi va fi utilă pentru plafonarea preţurilor gazelor naturale şi reducerea costurilor cu energia pentru consumatorii finali.

Modelul Guvernului din Spania ar putea fi preluat și de România 

Plafonarea prețurilor la gaze s-ar putea aplica și în România, după modelul Guvernului de la Madrid. Premierul Florin Cîțu a anunțat că se caută soluții în acest sens, astfel încât consumatorii finali să își poată plăti facturile în această iarnă.

„ Este un proiect de ordonanță de urgență pe care voiam să-l prezint. Se caută soluții, nu știu cu cât se vor plafona prețurile în mod exact. Se lucrează la asta, dar nu vrem să afectăm și planul concurențial. IMM-urile, persoanele fizice nu vor plăti factura întreagă în această iarnă. Se caută soluții pentru compensarea facturilor”, a declarat premierul Florin Cîțu.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel