Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Spania. Peste 20 de români, evacuați dintr-un imobil ocupat abuziv în Lucena: De ani de zile locuiau cu șobolanii, în mizerie
WhatsApp
O companie de specialitate a evacuat, la cererea proprietarului, șapte familii dintr-o clădire din Lucena (Cordoba), Spania. Clădirea era ocupată ilegal de doi ani și jumătate de peste 20 de români, care locuiau în condiții inumane.

O acțiune privată organizată de proprietarul clădirii s-a soldat cu evacuarea a peste douăzeci de persoane care, de aproximativ doi ani și jumătate, și în condiții insalubre, ocupau ilegal o clădire de pe strada Huertas din Lucena. 

Mai mulți bărbați de la o firmă de evacuări, care aveau împuterniciri documentare din partea proprietarului, au obligat, pe fondul tensiunilor și reproșurilor, să părăsească cele șapte apartamente ale blocului, în care trăiau în mirosuri insuportabile și o acumulare considerabilă de mizerie și obiecte de uz casnic, mai multe familii de naționalitate română. 

În urmă cu doi ani, o comisie judiciară se pregătea să ducă la bun sfârșit evacuarea ocupanților ilegali, ordin care a fost în cele din urmă suspendat din cauza depistării a numeroase cazuri de infecție cu covid 19. 

Jeg, șobolani și probleme de conviețuire

 

Polițiștii s-au deplasat în apropierea imobilului, situat în apropierea centrului municipiului. De ani de zile, locuitorii au semnalat insecuritate, prezența șobolanilor și probleme de conviețuire, precum și racorduri ilegale la electricitate și apă.

Cel puțin un lucrător de la departamentul de servicii sociale s-a deplasat la fața locului în momentul în care a fost anunțată evacuarea, cu scopul de a aranja o locuință temporară, în special pentru copiii din imobil și o femeie însărcinată, care locuiau în apartamentele eliberate. 

 

------------------------------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din SPANIA, puteți intra pe grupul de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următorul link:

-> https://chat.whatsapp.com/GS0fhMGHpuhLxn63v90nS4     

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel