Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Spania, paralizată de furtuni violente. Cel puțin patru oameni au murit, printre care și o româncă
WhatsApp
Furtunile violente cu vânt puternic, ploi torențiale şi chiar zăpadă au provocat ravagii în partea de est a Spaniei. Cel puțin patru persoane au decedat în urma fenomelor meteo extreme, printre care și o româncă.

Furtuna Gloria s-a dezlănţuit iar valurile uriaşe au lovit portul olimpic din Barcelona. Transporturile au fost date peste cap și multe dintre serviciile publice - închise. Alerte de vreme neobişnuit de rea au fost emise pentru 30 de provincii, în special din regiunea Valencia, la țărmul Mediteranei, dar și în Insulele Baleare, conform știrileprotv.ro.

Perdele de apă de aproape 8 metri şi jumătate - un record, spun autorităţile - au izbit cu înverşunare ţărmul şi la Valencia. Vântul a bătut năprasnic şi a avut la rafala şi 155 kilometri pe oră.

Unde nu a plouat, a nins cu înverşunare. Cel puţin 120 de consilii locale din provincia Valencia au decis suspendarea cursurilor şcolare. A fost închisă circulaţia pe şosele, totalizând sute de kilometri.

Cel puţin 200 de zboruri au fost anulate sau dirijate către alte destinaţii după ce aeroportul din Alicante a fost închis.

Din cauza vremii duşmănoase, s-au înregistrat mai multe decese. Un bărbat în vârstă a fost lovit de ţigle spulberate de vânt, un şofer a murit pe o şosea acoperită de zăpadă lovit de o maşină când punea lanţuri la roţile propriului vehicul, iar alte persoane au intrat în hipotermie şi s-au stins. 

O femeie de 54 de ani, originară din România, care dormea de mai mult timp într-un parc din orașul Gandia, a murit din cauza furtunii.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel