Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Spania. O româncă riscă ani grei de închisoare după ce „angaja chelnerițe” cu serioase dificultăți financiare
WhatsApp
O româncă riscă 22 de ani de închisoare, iar partenerul ei, un brazilian, riscă 23 de ani de închisoare, după ce au exploatat femei într-un club de noapte din Meis, o municipalitate din Galicia, Spania. 
Spania. O româncă riscă ani grei de închisoare după ce „angaja chelnerițe” cu serioase dificultăți financiare

Victimele sunt trei femei venezuelene capturate între lunile martie și aprilie ale anului 2018. În toate cazurile, metoda de recrutare era aceeași. Cuplul căuta un profil al unei femei cu serioase dificultăți financiare și îi oferea „șansa” să vină în Spania cu „contract de muncă”.

Spania. Incendiu la un parc de distracții: 3000 de persoane, 200 de păsări şi 55 de cai, evacuați

Doar uneia dintre ele i s-a spus adevărul, că va practica prostituția. Celelalte două victime au fost înșelate oferindu-le „un job de chelneriță cu un salariu de 800 de euro plus bacșiș”. Le-au furnizat un bilet de avion dus-întors, o rezervare la hotel de 10 zile în Spania și bani în numerar, pentru a le arăta autorităților spaniole că au venit ca turiste.

Spania. 17 români, alungați din Mallorca: Creaseră o rețea de „șuți“ turistici

 

Una dintre victime a reuși să evadeze

 

Ajunse în Spania, au fost închise în bordel. Au fost forțate să se prostitueze fără niciun salariu pentru că încasările erau pentru cazare, întreținere și plata datoriei contractate pentru cheltuielile călătoriei. Au fost forțate să muncească nouă ore pe săptămână, 11 ore în weekend, și amendate dacă refuzau sau părăseau clubul chiar și cu o cauză justă, cum ar fi când mergeau la spital. Una dintre ele a reușit să evadeze din camera în care românca ar fi încercat să o oblige să întrețină relații sexuale contra cost.

Spania. Român, exploatat de conaționali: Forțat să cerșească 15 ore pe zi, fără apă sau mâncare, iar mai apoi vândut pe 400 de euro

Inculpații se confruntă cu presupusele infracțiuni de trafic de ființe umane și prostituție coercitivă precum și favorizarea imigrației clandestine, la care se adaugă și infracțiunea de agresiune sexuală în cazul bărbatului.

Spania. Un român, care a plecat în urmă cu 10 ani din țară la cules de măsline, artist de succes: „O modalitate de a câștiga bani în plus”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel