Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Spania. O româncă riscă 22 de închisoare pentru proxenetism și agresiuni: A mințit trei femei disperate că vor lucra ca ospătărițe
WhatsApp
O femeie, de origine română, și un bărbat, riscă 50 de ani de închisoare împreună, după ce ar fi convins trei femei să vină în Spania pentru a lucra ca ospătărițe sau cameriste, obligându-le în schimb să se prostitueze. Cei doi au profitat de situațiile disperate în care se găseau victimele, aducându-le ilegal în țară.

Secția a patra a Curții Provinciale va judeca în această săptămână un caz de trafic de persoane și prostituție forțată. Faptele relatate de procuror în rechizitoriul său sunt teribile, oglindă a celei mai rele fețe a unei societăți în care femeile sunt încă privite de prea mulți ochi ca simple obiecte. Ca marfă lipsită de drepturi.

În boxa acuzaților vor sta un bărbat și o femeie. El este brazilian, ea este româncă și amândoi au administrat bordelul Pigalle din Meis la începutul anului 2018. În luna iulie, agenți ai Gărzii Civile au efectuat o inspecție a localului, unde au găsit trei femei cu trei povești greu de spus. Povești de înșelăciune și abuz care vor fi analizate de instanță.

Potrivit relatării faptelor prezentate de procuror, cei doi inculpați aveau contacte în Venezuela. Persoane de contact care, "animate de scopul de a obține un câștig financiar, au plănuit să recruteze femei din această țară care se aflau într-o situație de grave dificultăți economice și, profitând de această împrejurare, să le determine să se mute în Spania pentru a lucra ca prostituate în clubul menționat anterior".

Spania. O româncă riscă 22 de închisoare pentru proxenetism și agresiuni

 

Aceasta a fost oferta făcută unei femei care locuiește în Guaneras. "Avea trei copii minori și pe mama ei și trăiau cu multe greutăți economice". Așa că, atunci când i-au oferit șansa de a zbura în Spania și de a lucra ca prostituată, a acceptat. Pentru a intra în țară, administratorii bordelului i-au trimis bilete de avion, o rezervare la hotel și bani lichizi, astfel încât aceasta să pretindă că intră în țară ca turist, se arată în rechizitoriu.

Același mecanism a fost folosit pentru a introduce ilegal în Spania alte două femei, tot din Venezuela, potrivit procurorului. Erau două femei în situații vulnerabile: una cu un copil mic și o fată de 18 ani care a trebuit să abandoneze școala din lipsă de bani. Amândurora li s-a promis un loc de muncă ca ospătărițe și au fost mințite "cu privire la activitatea reală pe care urmau să o desfășoare", spune procurorul, citat de La voz de Galicia.

Mințite că vor lucra cinstit, obligate să se prostitueze

 

Cele trei femei au ajuns la bordel între martie și aprilie 2018 și, imediat ce au ajuns, au fost anunțate că au dobândit deja o datorie la club. Două dintre ele au descoperit apoi că, departe de a face paturile și de a face curățenie, trebuiau să "incite clienții într-un mod sexy pentru a-i determina să le cumpere o băutură sau să le ceară favoruri sexuale". Și că venitul lor va fi în întregime al hotelului până când își vor achita datoria. Inculpații nu au ezitat să le amenințe pentru a le descuraja de la orice încercare de a fugi. Cea mai tânără ar fi suferit chiar și o agresiune sexuală.

21 de ani de închisoare pentru trafic de persoane pentru administratorii unui bordel din Meis: Un bărbat și o femeie, de naționalitate română, riscă un an în plus de închisoare pentru promovarea imigrației ilegale, iar bărbatul, încă unul pentru agresiune

Procurorul cere câte 21 de ani de închisoare pentru fiecare dintre inculpați pentru trei infracțiuni de trafic de persoane și prostituție forțată. De asemenea, câte un an în plus pentru facilitarea imigrației ilegale. Iar bărbatul care stă în boxa acuzaților riscă un an în plus pentru agresiune sexuală. În plus, li se cere să despăgubească în solidar victimele cu sume cuprinse între 1.220, 2.350 și 2.710 euro pentru "banii obținuți în mod ilegal" și câte 6.000 de euro pentru daune morale.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel