Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Spania. O româncă a dat foc apartamentului în care dormeau soțul și fetițele sale: „O intenție evidentă de a pune capăt vieții celor trei persoane”
WhatsApp
O româncă, în vârstă de 43 de ani, este judecată de magistrații din Ciudad Real, comunitatea autonomă Castilla-La Mancha din Spania, pentru trei infracțiuni de tentativă de omor împotriva soțului ei și a celor două fiice minore ale acesteia.
Spania. O româncă le-a dat foc soțului și fetițelor: „O intenție evidentă de a pune capăt vieții celor trei persoane”. FOTO: captură lanzadigital.com

Parchetul Ciudad Real a menținut cererea de 25 de ani de închisoare pentru T.N.G., o româncă de 43 de ani, acuzată că și-a incendiat apartamentul, situat pe strada Palma din Ciudad Real, la primele ore ale zilei de 4 iunie 2020, în timp ce soțul ei și cele două fiice ale sale, în vârstă de 8 și 11 ani, dormeau în interiorul locuinței. Potrivit anchetatorilor, incendiul a fost provocat intenționat și deliberat de către româncă.

Acest lucru a fost indicat de procurorul din dosar, marți, în cursul ultimei ședințe a procesului, care a început pe 11 ianuarie, desfășurat la Judecătorie. Patru ofițeri din Poliția Națională care a acţionat în cauză au fost chemaţi să depună mărturie. Agenții au declarat în ultima ședință a procesului că totul indică faptul că incendiul a fost pus intenționat.

„Am găsit două surse de foc: una în sufragerie la picioarele draperiilor și alta pe o pernă. Am observat că flăcările nu se puteau transmite de la o sursă la alta. Cele două focare nu au fost legate între ele, așa că intenția de a le provoca este într-un procent ridicat”, a declarat un subinspector al Poliției Științifice care a inspectat locuința.

 

„Soţul româncei a reușit rapid să înăbuşe flăcările”

 

În plus, datorită modului în care sunt afectate flăcările, ei consideră că ar fi putut fi folosit un accelerator pentru ca flăcările să se răspândească mai repede.

La fel, adjunctul inspectorului Ştiinţific a evidenţiat pericolul de incendiu în cazul în care flăcările s-ar fi extins. „Soţul româncei a reușit rapid să înăbuşe flăcările când s-a trezit de la mirosul de ars. Jaluzelele erau trase, nu era aerisire, iar ei dormeau. Sufrageria avea foarte multă mobilă și cărți. Dacă soțul nu s-ar fi ridicat când începea focul, ar fi ars foarte repede și ar fi fost foarte periculos”, au adăugat polițiștii, subliniind că fumul care a provocat incendiul ar fi putut ucide cele trei persoane care se aflau în interiorul casei. „În majoritatea incendiilor, omul moare din cauza inhalării de gaze nocive”, au subliniat agenții.

 

„În casă nu am găsit niciun muc de țigară”

 

În cele din urmă, adjunctul inspectorului Ştiinţific a exclus că incendiul ar fi fost provocat de un muc de ţigară, întrucât avocatul apărării a indicat că acuzatul ar fi putut adormi în timp ce fuma. 

„În casă nu am găsit niciun muc de țigară”, a răspuns el, pe lângă faptul că a adăugat că, dacă ar fi fost așa, mucul de țigară s-ar fi aflat la mai bine de un metru de perdeaua care s-a prins, așa că „ar trebui să i se dea un impuls țigării pentru asta”.

Pe de altă parte, agenții de patrulare care au apărut în casă după avertismentul din cauza flăcărilor au declarat că au văzut-o pe acuzată rătăcind prin zona Jardines del Torreón, dar în momentul în care au dat peste ea, nu știau că ea era cea care comisese incendiul până la explicațiile soțului ei.

 

„A existat o intenție evidentă de a pune capăt vieții celor trei persoane”

 

După declarația agenților, Parchetul și-a menținut cererea de condamnare a învinuitei ca autor a trei infracțiuni de tentativă de omor împotriva partenerului său și împotriva celor două fiice minore ale acesteia, solicitând circumstanța agravantă de rudenie. Procurorul a subliniat că „a existat o intenție evidentă de a pune capăt vieții celor trei persoane”, lucru care s-ar fi putut întâmpla cu ușurință dacă tatăl nu ar fi stins flăcările fiind în alertă, întrucât, potrivit mărturiei, românca îl amenința ocazional că îl va ucide pe el și pe fiicele sale.

Procurorul, pe lângă circumstanța agravantă de rudenie, a solicitat să se țină seama de factorul atenuant al tulburării psihice, întrucât inculpatul a fost diagnosticat cu schizofrenie de două ori. Cu toate acestea, procurorul a indicat că acuzata, de la internarea sa în arest preventiv, nu a necesitat niciun fel de tratament pentru schizofrenia care a fost diagnosticată în anii 2014 și 2019 și nici nu a prezentat, pe perioada șederii în închisoare, psihopatii, iar comportamentul ei a fost „normal”.

 

Avocatul româncei susține că incendiul a fost accidental

 

Avocatul apărării a arătat că nu este dovedit că incendiul a fost pus intenționat, întrucât ar fi putut fi provocat accidental de o țigară.

De asemenea, el a susținut că românca nu este răspunzătoare pentru boala psihică pe care o suferă. Și, în sfârșit, în cazul în care magistrații nu consideră de cuviință să ia în considerare aceste două puncte, acesta a solicitat atenuarea alterării psihice, care ar reduce pedeapsa de 25 de ani solicitată de procuror la nouă ani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel