Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Spania. O persoană a murit la Festivalul Medusa, după ce vântul puternic a provocat prăbușirea unei scene
WhatsApp
O persoană a murit și cel puțin alte 40 au fost rănite după ce vântul puternic a provocat prăbușirea unor părți ale unei scene la un festival din Spania.
Spania. O persoană a murit la Festivalul Medusa, după ce vântul puternic a provocat prăbușirea unei scene / Foto: Captură video youtube

În imagini se vede cum unii oameni aleargă panicați, în timp ce alții continuă să petreacă. Popularul festival de muzică electronică, care trebuia să continue până duminică, a fost suspendat.

Trei dintre persoanele rănite în primele ore ale zilei de sâmbătă au suferit traume grave, au declarat serviciile regionale de urgență.

 

 

Martorii oculari au vorbit despre o furtună bruscă de nisip care a lovit locul de desfășurare a festivalului. Agenția meteorologică spaniolă a raportat rafale de vânt de peste 80 km/h în regiunea de coastă estică a țării în acel moment.

"Suntem în stare de șoc", a declarat unul dintre participanți pentru presa spaniolă. "Puteam să fiu eu, putea să fie oricine", conform BBC.

Într-o declarație pe Facebook, organizatorii festivalului au declarat că sunt "devastați și întristați de ceea ce s-a întâmplat în această dimineață".

Aceștia au precizat că "vânturile puternice neașteptate și violente", în jurul orei locale 04:00 (02:00 GMT), au provocat pagube infrastructurii de la locul de desfășurare a festivalului, iar decizia de a evacua zona a fost luată imediat.

Vezi și: Un spaniol cu mandat de arestare a încercat să iasă din România cu identitatea altei persoane

 

În 2018 prăbușirea unui festival din Vigo, în Spania, a provocat sute de răniți

 

Peste 300 de persoane au fost rănite, dintre care cinci grav, după ce o secțiune a unei platforme de lemn s-a prăbușit la un festival de sport și muzică urbană din Spania.

Platforma era plină de oameni care urmăreau un artist rap la evenimentul de două zile O Marisquiño din orașul Vigo, în nord-vestul Galiciei.

Poliția a confirmat că nu se cunosc victime. Martorii au relatat scene de panică în timp ce oamenii - mulți dintre ei adolescenți - încercau să se salveze.

Unii au căzut în mare. Mai multe echipe de urgență au asistat răniții, iar scafandrii au fost trimiși în mare pentru a verifica dacă nimeni nu a fost prins sub structură.

Potrivit martorilor oculari, platforma de lemn a cedat în timpul primei melodii a concertului, în timp ce Rels B, care tocmai își începuse spectacolul, a spus mulțimii să sară, relatează presa locală.

O Marisquiño era un festival gratuit care are loc în aer liber în Vigo în luna august și la care participă aproximativ 160.000 de vizitatori.

Acesta cuprindea diverse activități culturale, inclusiv concerte și gastronomie, precum și aproximativ 10 competiții sportive - inclusiv skateboarding și ciclism montan - pe o perioadă de trei zile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel