Publicitate
Restaurantul, situat pe strada Marqués de Riscal, și-a pierdut unele dintre cele mai bune sticle, evaluate inițial la 150.000 de euro. Surse din cadrul Direcției Naționale de Poliție din Madrid au confirmat pentru ABC faptele, care au fost raportate ieri, marți, 1 noiembrie, la începutul după-amiezii.
Potrivit primelor cercetări, hoții au încercat să pătrundă în restaurant prin peretele alăturat unei farmacii. Nu au avut succes și au decis să-și schimbe strategia, strecurându-se în curtea interioară pe o fereastră din spate. Aceștia au accesat o ușă interioară și au forțat intrarea în pivnița de vinuri.
Acest spațiu găzduiește unele dintre cele mai importante bijuterii vinicole din Spania și este administrat de Rafael Sandoval, somelier la Coque și fratele bucătarului Mario Sandoval.
Numărul exact de sticle care au fost furate și numărul de atacatori care au reușit să intre în restaurantul din Madrid nu au fost încă dezvăluite. Ambele extreme sunt cercetate de grupul de poliție judiciară care se ocupă de acest caz.
Printre alte rarități, familia Sandoval păstrează piese de o valoare incalculabilă, cum ar fi o damigeană care conține rămășițele unei crampoane care a călătorit pe una dintre navele spaniole care au luat parte la bătălia de la Trafalgar. Un sherry pe care fondatorii vinăriei González Byass l-au cumpărat în 1805, cu o istorie de peste două secole.
Cel mai notoriu jaf din ultima vreme a fost cel suferit de Atrio, în Cáceres, unde un cuplu - o femeie de 29 de ani de naționalitate mexicană și un bărbat de 47 de ani cu dublă cetățenie română și olandeză, arestat vara trecută și aflat în închisoare provizorie - a furat 45 de sticle pe care unii experți le evaluează la 1,6 milioane de euro.
Printre acestea, unul foarte special: Château d'Yquem din 1806, care și-a spus povestea pe ABC.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News