Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Spania. Muncitori români, UMILIȚI de patroni. Oamenii și-au petrecut Crăciunul în stradă, la PROTESTE-VIDEO
WhatsApp
Mai mulți români protestează de zile întregi în Almeria, fiind nemulțumiți de condițiile de muncă și de umilințele la care sunt supuși de patronii spanioli. 

Zeci de români care lucrează în domeniul ambalării fructelor în zona Almeria protestează de mai multe zile, fiind nemulțumiți de umilințele la care sunt supuși de patronii spanioli. Oamenii au ieșit în stradă prima dată pe 23 decembrie și au continuat și în zilele următoare. 

Reprezentanții sindicatelor CCOO și UGT susțin că mișcările de protest nu se vor opri până când patronii nu vor semna contracte colective de muncă în care să fie prevăzute creșteri de salarii și zile libere.

muncitori-romani-protest-spania-almeria-1

"Mersul la toaletă este o problemă"

 

Dana Buda, o româncă participantă la proteste a intrat în direct la Antena 3 și a povestit ce se întâmplă în Almeria.

"Problemele sunt foarte multe și de foarte mulți ani. Aici există foarte multe fabrici care se ocupă cu ambalarea legumelor. Există o foarte mare comunitate de români în zonă, fiind anagajate multe românce. Munca este adresată în general femeilor. 

Lucrăm ore interminabile, uneori 14-16 ore pe zi. Contractele nu se respectă. Nu ai un concediu plătit. Șefii urlă la noi, ne umilesc.

Mersul la baie este o problemă de multe ori. Riști să fii dat afară dacă se consideră că ai mers de prea multe ori la toaletă. Sunt zile de Sărbătoare pe care le lucrăm, însă nu suntem plătiți suplimentar", a povestit femeia.  

Întrebată ce i-a determinat să iasă în stradă, românca e spus: "Nu mai există un contract colectiv de muncă, va expira. Sindicatele vor să semneze un contract, însă patronii refuză. Autoritățile române nu se implică, pentru că e perioada sărmăluțelor".

VIDEO

 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel