Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Spania. Masca redevine obligatorie pe stradă. Noi restricții adoptate printr-un decret-lege
WhatsApp
Măștile vor fi din nou obligatorii în aer liber, prin decret, în Spania. Mâine va fi convocat un Consiliu de Miniștri monografic și extraordinar pentru a aproba un decret-lege regal al Ministerului Sănătății cu toate noile măsuri.
Premierul spaniol Pedro Sanchez va fi prezent la București la începutul lunii iunie

Sánchez se întâlnește, în această seară, cu președinții regionali pentru a conveni asupra unor noi măsuri de limitare a răspândirii infecțiilor cu noul coronavirus.

Președintele guvernului spaniol, Pedro Sánchez, s-a întâlnit în această după-amiază cu liderii regionali prin mijloace telematice pentru a conveni asupra unor măsuri comune, care să limiteze creșterea vertiginoasă a numărului de cazuri de infectare cu coronavirus din ultimele zile. Potrivit unor surse guvernamentale, Sánchez a propus deja Comunităților Autonome să recupereze obligativitatea utilizării măștilor în aer liber.

Mâine va fi convocat un Consiliu de Miniștri monografic și extraordinar pentru a aproba un Decret-lege Regal al Ministerului Sănătății cu toate noile măsuri anunțate. De asemenea, vor avea loc reuniuni periodice ale Conferinței președinților pe durata celui de-al șaselea val.

Această reuniune extraordinară a fost convocată în urmă cu doar câteva zile, când Guvernul și Regiunile Autonome au fost alertate de datele privind sănătatea.

 

Spania. Masca redevine obligatorie pe stradă

 

Săptămâna trecută s-a încheiat cu o incidență de 511 cazuri la 100.000 de locuitori în ultimele paisprezece zile - date de vineri - și cu un risc foarte ridicat de transmitere. Unele regiuni au îndemnat, deja, guvernul să adopte un plan comun pentru a face față contagiunii.

Guvernul a propus noi protocoale și planuri. După cum a explicat președintele în cadrul reuniunii, se are în vedere o întărire a echipelor de vaccinare din cadrul Forțelor Armate, precum și punerea la dispoziție a spitalelor din Rețeaua Sanitară Militară.

Având în vedere nivelurile de saturație a centrelor de îngrijire primară din anumite zone, se propune, de asemenea, o consolidare a resurselor umane, prin recrutarea de personal medical pensionat și prepensionat și autorizarea recrutării de profesioniști cu calificări de specialitate obținute în țări din afara UE.

La acestea se va adăuga un plan de acțiune în domeniul asistenței medicale primare și comunitare, care va avea ca obiectiv creșterea numărului de cadre medicale disponibile și îmbunătățirea condițiilor de muncă ale acestora, reducând ocuparea temporară a forței de muncă la mai puțin de 8%. Pentru acest plan vor fi alocate 292 de milioane de euro de la bugetul general de stat, care va intra în vigoare la 1 ianuarie. "Cea mai mare parte va fi transferată către Comunitățile Autonome", explică surse guvernamentale, citează ABC.es.
[citeste si]

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel