Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Spania. Mai mulți români care lucrau într-o fermă de vizoni s-au INFECTAT cu COVID. 93.000 de animale EUTANASIATE, după ce s-a descoperit virusul și la ele
WhatsApp
Focar de coronavirus la o fermă de vizoni din Spania. Mai mulți lucrători, majoritatea români, au fost depistați pozitiv la virusul SARS-CoV-2. Mai mult, aproape 93.000 de animale au fost eutanasiate. 

Presa din Spania scrie despre cazul uneia dintre cele mai crescătorii de vizoni, situată în La Puebla de Valverde, Teruel (comunitatea autonomă Aragon). Compania care administrează ferma a fost obligată de autorități să eutanasieze toate cele 92.700 de animale, după ce a fost detectat un focar de COVID-19. 

Potrivit publicației elcomercio.es, alarma a fost declanșată acum câteva luni, când șapte dintre cei aproape 30 de angajați ai fermei, aproape toți de naționalitate română, au fost testați pozitiv la coronavirus. Câteva zile mai târziu, experții în sănătatea animalelor au confirmat o contagiune masivă de SARS-CoV-2 la animale, după ce au analizat câteva zeci de exemplare. 

Rezultatul testelor și apariția altor două cazuri pozitive noi în rândul lucrătorilor au determinat autoritățile din Aragon să ordone eutanasierea animalelor ca "măsură preventivă”.

Reprezentanții Guvernului din Aragon au declarat publicației amintite că nu s-a putut stabili dacă a existat o transmitere de la oameni la animale sau invers, "întrucât o astfel de concluzie ar trebui să facă obiectul unui alt studiu”. Cu alte cuvinte, lanțul infecțiilor nu a fost analizat serios.

În Spania există 37 de ferme de vizoni, cu aproximativ 750.000 de exemplare. Fermele de vizoni funcționează discret, pentru a nu stârni mânia ecologiștilor.

focar virus vizoni nurca

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel