Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Spania. Liber la distracție în insula Mallorca: autoritățile au RELAXAT restricțiile
WhatsApp
Autoritățile de pe insula spaniolă Mallorca relaxează restricțiile, după scăderea numărului de infectări. 

După o scădere a numărului de infectări cu noul coronavirus, insula spaniolă Mallorca urmează să îşi relaxeze şi mai mult restricţiile, astfel că, începând de marţi, persoanele din diferite gospodării vor putea să participe împreună la petreceri pe timpul nopţii, a anunţat luni guvernul regional al insulei mediteraneene, relatează dpa.

De la sfârşitul lunii iulie, astfel de adunări au fost interzise iniţial între orele 01:00 şi 06:00, iar apoi de la ora 02:00.

De acum înainte, până la opt persoane pot fi servite la aceeaşi masă în interiorul restaurantelor şi până la 12 persoane în aer liber, conform autorităţilor.

Pe insula învecinată Ibiza, interzicerea petrecerilor rămâne în vigoare pentru moment datorită ratei mai mari de infectare cu COVID-19.

Potrivit noilor cifre publicate de Ministerul spaniol al Sănătăţii, incidenţa pe şapte zile în Insulele Baleare se situează în prezent la 88, cu o tendinţă descendentă.

Circa 17% din paturile de la unităţile de terapie intensivă de pe insule sunt ocupate de pacienţi cu COVID-19.

Până în prezent, 71,5% din populaţia Spaniei a fost complet vaccinată, în timp ce 77% au primit cel puţin o doză de vaccin. Pentru Insulele Baleare, aceste cifre sunt de 67%, respectiv 70%.

Spania, pregătită să aprobe a 3-a doză de vaccin

 

Spania este pregătită să administreze a treia doză de vaccin anti-Covid în cazul în care studiile clinice, EMA şi comisia spaniolă de experţi în vaccinuri o vor recomanda, a explicat ministrul Sănătăţii, Carolina Darias. Ministrul a adăugat că guvernul aşteaptă rezultatul acestor evaluări pentru a stabili în cele din urmă când ar putea începe administrarea celei de-a treia doze.

Condiții de călătorie către România

 

Începând cu 18 iulie 2021, pentru persoanele care sosesc din Spania, la intrarea în România se instituie măsura carantinei la domiciliu sau la locația declarată pentru o perioadă de 14 zile.

Sunt exceptate de la măsura carantinei:

- persoanele care au efectuat schema completă de vaccinare, de la finalizarea căreia au trecut cel puțin 10 zile până la intrarea în România (certificat digital european);

- persoanele care au fost confirmate pozitiv pentru infecția cu virusul SARSCoV-2 în ultimele 180 de zile anterioare intrării în țară, fapt dovedit prin documente medicale (test RT-PCR pozitiv la data diagnosticului, de la care au trecut cel puțin 14 zile până la data intrării în țară);

- minorii cu vârsta între 6 și 16 ani care prezintă un test PCR negativ;

- persoanele care rămân pe teritoriul național mai puțin de 72 de ore și prezintă un test RT-PCR negativ, efectuat cu cel mult 72 de ore înaintea îmbarcării.

În situația în care nu părăsesc teritoriul național, intră în carantină cu anunțarea DSP județean timp de 14 zile;

- minorii sub vârsta de 6 ani.Începând din 13 august 2021, pentru trecerea frontierelor de stat, la nivelul țărilor UE, vor fi recunoscute ca documente doveditoare ale vaccinării, trecerii prin boală și ale rezultatului negativ al unui test RT-PCR doar certificatele digitale COVID.

Pentru rezidenții din România, certificatul poate fi descărcat https://certificat-covid.gov.ro/login Pentru rezidenții din Spania, certificatul poate fi descărcat în funcție de comunitatea autonomă de rezidență

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel