Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Spania înăspreşte măsurile antiepidemice pentru turiştii care vin din Marea Britanie
WhatsApp
Spania va începe să solicite un test COVID-19 cu rezultat negativ sau o dovadă a vaccinării cu schemă completă pentru turiştii britanici care doresc să ajungă în Mallorca, Ibiza şi celelalte insule din Arhipelagul Baleare, a anunţat luni prim-ministrul spaniol Pedro Sanchez, informează Reuters.
insulele_baleare_spania

"Ceea ce vom face de acum înainte va fi să aplicăm turiştilor britanici care vor să meargă în Insulele Baleare aceleaşi cerinţe pe care le impunem şi cetăţenilor europeni", a declarat prim-ministrul spaniol pentru postul radiofonic Cadena SER. "Ei vor trebui să prezinte dovada vaccinării cu schemă completă sau un test PCR negativ", a adăugat Pedro Sanchez.

Noua reglementare va intra în vigoare în următoarele 72 de ore, a precizat premierul spaniol.

Noua măsură este necesară din cauza creşterii îngrijorătoare a numărului de infectări cu noul coronavirus în Marea Britanie, a relatat postul TVE, citându-l pe prim-ministrul Sanchez.

Spania anulase anterior, pe 20 mai, obligativitatea ca turiştii britanici să prezinte un test PCR cu rezultat negativ în momentul intrării în ţară.

Autorităţile din Mallorca, o populară destinaţie de vacanţă atât pentru spanioli, cât şi pentru turiştii din străinătate, au anunţat că au demarat o anchetă care investighează apariţia unui focar uriaş de coronavirus în care sunt implicaţi peste 600 de tineri care au participat la o excursie studenţească. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel