Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Spania. Grupare de hoți români, specializată în furtul ceasurilor de lux, destructurată. Infractorii foloseau o femeie „cârlig”
WhatsApp
Instanța din Valls (Tarragona) i-a trimis la închisoare pe membrii unuei grupări infracționale organizate, care a fost investigată după comiterea a două jafuri cu violență. Potrivit Mossos d'Esquadra, infractorii ar fi comis mai multe jafuri în Catalonia și, de asemenea, în Comunitatea Valenciană.
Poliția din Spania a destructurat cea mai temetută rețea de proxenetism

Garda Civilă a reținut, la Altea, pe unul dintre membrii grupării: o femeie de 27 de ani, care are la activ cel puțin patru antecedente penale. Gruparea infracțională, de origine română, ar fi comis și jafuri în Barcelona, ​​Sant Pere de Ribas, Sitges, Vilanova i la Geltrú, Calella i Segur de Calafell.

În plus, la acestea se adaugă mai multe infracțiuni comise în afara Spaniei, în special în Franța, Belgia, Olanda, Germania și Regatul Unit. 

Cei patru români arestați au fost puși la dispoziția instanței din Benidorm, care a dispus arestarea lor imediată, la ordinul instanței de instrucție Valls, pentru cele două jafuri comise acolo.

Ancheta a început în 2020, când corpul Mossos D'esquadra a detectat mai multe furturi violente de bijuterii și ceasuri de ultimă generație, comise de un grup de patru persoane, folosind metoda „îmbrățișării”, relatează eltaquigrafo.com.

 

Românca se apropia de victimă și-i oferea servicii sexuale

 

Metoda folosită de cei patru români, îmbrățișarea, era pusă în practică de o femeie, care avea rolul de „cârlig”. Inițial, bărbații din grupare găseau victima, de obicei un bărbat, care avea un ceas de lux sau bijuterii. Ulterior, o tânără femeie atrăgătoare se apropia politicos de victimă și îi cerea indicații sau chiar pentru a-i face oferi servicii sexuale. Femeia profită de entuziasmul victimei pentru oferta ei și îl apuca subtil de braț. După ce îi sustrăgea ceasul scump, tânăra se retrăgea rapid într-o mașină unde era așteptată de restul grupului.

Surse de poliție au raportat că, în cazul în care victima își dădea seama că e jefuită, tânără îi lua bunurile într-un mod extrem de violent.

 

Cazurile de furt prin această metodă sunt în creștere

 

Ancheta este încă în lucru și ar putea urma mai multe arestări ale membrilor acestei grupări, atunci când aceștia vor intra pe teritoriul spaniol și vor comite jafuri prin același tipar. Surse din poliției raportează că metoda îmbrățișării este folosită tot mai des și s-a  răspândit rapid în toată țara, dovadă fiind creșterea și numărului persoanelor arestate.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel