Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Spania. Fără slujbă, fără casă... Alina locuiește în mașină cu cei doi câini ai săi: "Mai întâi ei și apoi eu"
WhatsApp
Fără slujbă, fără casă, Alina locuiește în mașină cu cei doi câini ai săi: "Mai întâi ei și apoi eu". Românca a încercat să închirieze o cameră, dar nu găsește un loc în care animalele de companie să fie binevenite. 
Spania. Fără slujbă, fără casă... Alina locuiește în mașină cu cei doi câini ai săi: "Mai întâi ei și apoi eu" / Foto: Captură video youtube

Presa din Spania publică povestea Alinei, o româncă în vârstă de 42 de ani care s-a mutat în Spania în urmă cu 22 de ani. Femeia locuia într-un apartament închiriat, de unde a fost evacuată pentru neplată. În ultimele trei luni ea a locuit într-o mașină, având ca unică companie cei doi câini. Românca nu mai are pe nimeni în viața ei în afară de cele două patrupede, deoarece a rămas orfană când avea doi ani. 

Alina are nevoie urgent de o casă pentru ea și câinii ei

 

În prezent, își duce zilele în mașină, cu cei doi câini ai săi. A încercat să închirieze o cameră, dar nu găsește un loc în care să fie acceptate animalele de companie. "Nu poți să mergi cu câinii într-o cameră".

„Ar fi mai ușor dacă nu ai avea câini”, i s-a spus peste tot femeii. Alina a fost chiar sfătuită să ducă câinii la un adăpost, dar sunt singura ei familie, așa că preferă să trăiască pe stradă pentru că nu vrea să îi abandoneze: "Câinii sunt familia mea, sunt tot ce am, nu am de gând să îi abandonez sau să îi las într-un adăpost", conform presei străine.

De asemenea, nu poate asigura un salariu pentru a închiria o casă, deoarece în prezent este șomeră. Serviciile sociale ale primăriei s-au oferit să plătească chiria, dar Alina trebuie să găsească o casă sau o cameră.

Românca speră să se angajeze cât mai repede

 

Ea nu cere donații, vrea un acoperiș deasupra capului alături de câinii ei până când își găsește un loc de muncă și își poate permite să plătească o chirie.

Prioritatea ei sunt cei doi câini, "chiar și atunci când suntem în mașină știu ce trebuie să le dau de mâncare, când trebuie să le dau și cum să am grijă de ei". Unul dintre câini este bolnav, dar Alina îi cumpără medicamentele și hrana.

Astăzi, pentru micul dejun, a pregătit o bucată de pâine pe care să o împartă toți trei. "Întâi ei și apoi eu, dacă câinii sunt bine, sunt bine și eu", declară românca.

 

----------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din SPANIA, puteți intra pe grupul de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următorul link:

-> https://chat.whatsapp.com/GS0fhMGHpuhLxn63v90nS4 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel