Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Cu ocazila Zilei Naționale a României, Spania găzduiește o expoziție cu lucrările a șapte femei arhitecte din România, între 1-19 decembrie
WhatsApp
Solares găzduiește expoziția „Femeia care sunt. Șapte femei arhitecte din România și operele lor” începând cu 1 decembrie, de Ziua Națională a României și până pe 19 decembrie, în Cantabria, Spania.
Cu ocazila Zilei Naționale a României, Spania găzduiește o expoziție cu lucrările a șapte femei arhitecte din România, între 1-19 decembrie / Foto: Captură video youtube

Ministrul regional al Președinției, Internelor, Justiției și Acțiunii Externe, Paula Fernández, a participat în această după-amiază la vernisajul expoziției „Femeia care sunt. 7 femei arhitecte din România și operele lor”, dedicată arhitecturii românești și care are ca scop comemorarea Zilei Naționale a României în Cantabria.

Fernández Viaña a dorit să sprijine activitatea organizată de Institutul Cultural Român și Consulatul României în centrul cultural Ramón Pelayo din Solares (Medio Cudeyo). La eveniment au participat, de asemenea, primarul din Medio Cudeyo, María Higuera, consulul general al României la Bilbao, Marian Popescu, și Sancho Michell, consulul onorific al României.

 

1 - 19 Decembrie: „Femeia care sunt. Șapte femei arhitecte din România și operele lor” 

 

Expoziția, poate fi vizitată până pe 19 decembrie și prezintă, printr-o selecție de fotografii și texte, opera femeilor arhitecte din România, de la pionierele arhitecturii românești din perioada interbelică și postbelică până la cele mai reprezentative nume ale noilor generații.

Arhitecții incluși în expoziție sunt: Regina Maria a României, Virginia Andreescu Haret, Henrietta Delavrancea, Ioana Grigorescu, Silvia Demeter-Lowe, Eliza Yokina și Ilinca Păun Constantinescu.

Ministerul Regional al Președinției și Consulatul României mențin o strânsă colaborare prin diverse inițiative, cum ar fi îmbunătățirea comunicării între cele două organisme în caz de accidente sau urgențe, sau acordul dintre Cantabria și districtul românesc Constanța pentru promovarea participării comune la proiecte și programe cofinanțate de Uniunea Europeană, în special în domeniile economiei, agriculturii, mediului, tineretului și educației.

Comunitatea românească din Cantabria este formată din peste 9.000 de persoane, fiind a treia cea mai mare colonie străină, conform Cantabria.es.

Vezi și

 

Spania. Orașul L'Alfàs sărbătorește Ziua Națională a României în acest weekend cu spectacole și gastronomie tradițională

 

Și în acest an, orașul spaniol L'Alfàs del Pi sărbătorește Ziua Națională a României, unde sunt așteptați atât românii rezidenți în acest oraș, cât și spaniolii care vor să admire cultura și tradițiile românești.

L'Alfàs del Pi este un oraș și un municipiu din Valencia situat în comarca Marina Baixa, în provincia Alicante, Spania, la poalele Serra Gelada. Cei 800 de rezidenți români înregistrați în acest oraș din Costa Blanca fac ca acest grup să fie unul dintre cele mai mari patru grupuri din municipiu, după norvegieni, englezi și olandezi.

Continuă știrea AICI.

------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din SPANIA, puteți intra pe grupul de WhatsApp al citiorilor fideli StiriDiaspora accesând următorul link-> https://chat.whatsapp.com/GS0fhMGHpuhLxn63v90nS4 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel