Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Spania. Două românce, arestate imediat după ce au coborât din avion. Au furat zeci de mii de euro cu metoda "Tâlhăria amoroasă"
WhatsApp
Două românce au fost arestate, pe 3 mai, pe aeroportul Seve Bastelleros, imediat ce au coborât dintr-un avion care venise din București. Cele două românce sunt acuzate că au comis ai multe jafuri în Oviedo.
Spania. Două românce, arestate după ce au coborât din avion. Hoațele, acuzate că au furat zeci de mii de euro și bijuterii

Polițiștii le-au arestat la aeroport, când cele două femei se întorceau din România. Acestea sunt acuzate că au comis furturi prin metoda "tâlhăria amoroasă".

Poliția Judiciară a Cartierului General Superior din Asturias le dăduse în căutare pe cele două românce, care au fost identificate drept autori a mai multor furturi în orașul Oviedo în cursul lunii martie. Agenții din Cantabria le-au arestat pe cele două femei chiar în aeroport, scrie elcomercio.es.

Potrivit unor surse din poliție, amândouă aparțin unui grup organizat specializat în „tâlhăria amoroasă”. Aceste grupuri mențin o structură ierarhică, cu o anumită distribuție a rolurilor, întrucât bărbații se ocupă de logistica grupului, de conducerea vehiculelor, de îndeplinirea sarcinilor de supraveghere, de vânzarea lucrurilor furate.

Citeste si Spania. Românca, acuzată că și-ar fi executat iubitul italian, fiul unui cap mafiot din 'Ndrangheta, achitată: „Sunt săracă, dar nu criminală”

Femeile comit fapta penală în sine, deturnând ulterior banii obținuți din activitate către țara de origine. "Tâlhăria amoroasă" constă în abordarea victimei, căreia i se cere un mic ajutor. Ulterior, infractoarea îi mulțumește și îi oferă o îmbrățișare, în timpul căreia profită de ocazie pentru fura ceasuri, brățări, lanțuri de aur, telefoane mobile.

Victimele erau persoane în vârstă, niciodată alese la întâmplare 

 

Victimele sunt, de obicei, oameni în vârstă, niciodată aleși la întâmplare, care sunt abordați pe stradă. Femeile își arată afecțiunea față de victimă, ceea ce le permite să le jefuiască de bijuterii. În unele cazuri, au mers mai  departe și au câștigat încrederea potențialelor victime, pentru a avea acces la casele lor, unde comite fapta criminală.

Cele două românce au luat suma de 41.500 de euro numerar dintr-o locuință din Oviedo, abuzând de încrederea proprietarului pe care l-a abordat cu scuza că îl ajută la treburile casnice.

Nu rata și: Spania. O româncă s-a îmbogățit cu 115.000 de euro printr-o escrocherie celebră: A fost prinsă abia după o amendă pentru parcare

Alte două victime au fost abordate pe o stradă: un bărbat și o femeie de la care au furat un lănțișor de aur, în primul caz, și un inel de aur, în al doilea.

Cooperarea polițienească dintre Cartierul Superior de Poliție din Asturias și Cartierul Superior de Poliție din Cantabria a fost decisivă, atât pentru arestarea celor două femei, cât și pentru obținerea de informații prețioase care să permită continuarea anchetei pentru destructurarea grupului criminal.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel