Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Spania. Doi deținuți români, judecați după ce au jefuit și înjunghiat un altul cu un obiect ascuțit, în închisoare
WhatsApp
Doi deținuți români sunt judecați la Palencia pentru că au jefuit și înjunghiat un altul cu un obiect ascuțit.

Tribunalul Penal va judeca, marțea aceasta, doi bărbați, C. I. și G. S. M., ambii de origine română și deținuți în închisoarea din Dueñas, pentru care Parchetul cere pedepse de 21 de luni și, respectiv, trei ani de închisoare pentru două presupuse infracțiuni de tâlhărie cu intimidare și vătămare corporală. Faptele ar fi fost comise asupra lui N. A. C., de asemenea deținut în acest centru.

Faptele datează din datat de 30 decembrie 2020, ora 19:45, când, potrivit rechizitoriului procurorului, C. I. a intrat în celula lui N. A. C. și, arătându-i un obiect ascuțit, i-a cerut să îi predea tutunul sau orice alt obiect de valoare pe care îl avea.

 

Doi deținuți români, judecați după ce au jefuit și înjunghiat un altul cu un obiect ascuțit, în închisoare

 

G.S.M. a intrat apoi în celulă cu un alt obiect ascuțit și l-a înjunghiat în spate. N.A.C. a ieșit apoi din celulă pentru a cere ajutor, moment în care G.S.M. l-a înjunghiat din nou în gură cu un obiect ascuțit.

Ca urmare, N.A.C. a suferit o plagă deschisă incizată în spatele hemitorace stâng, o plagă incizată la buza superioară și o plagă înțepată la coapsa dreaptă.

Tot în Spania, un fost militar marin olandez a fost acuzat că i-a tăiat gâtul partenerei sale, o româncă de 36 de ani. Luni, 21 martie 2022, la doi ani de la crimă, bărbatul a recunoscut în fața judecătorului că a ucis-o din gelozie, pentru că a văzut-o cu trei bărbați diferiți în aceeași noapte.

Româncă, înjunghiată mortal de soțul ei pentru că l-ar fi înșelat

 

Acuzatul, a cărui apărare a invocat circumstanțe atenuante din cauza consumului de alcool și droguri, a declarat că partenera sa era pe moarte după ce a primit 16 lovituri de cuțit cu o armă albă cu dimensiuni cuprinse între 15 și 18 centimetri. Acesta a mărturisit că a stins lumina în toaleta din stațiunea turistică Moraira, Spania, unde după ce a ucis-o a început să regrete.

"Îmi pare rău, Alina, îmi pare rău", a mărturisit bărbatul că striga prin încăpere.

Citește mai multe: Spania. O româncă, înjunghiată mortal de soțul ei pentru că l-ar fi înșelat. Bărbatul a aruncat cadavrul la un container de gunoi

Acuzarea publică solicită pentru inculpat pedeapsa de 25 de ani de închisoare ca responsabil de o infracțiune de omor și, în plus, propune ca plata unei despăgubiri de 12.000 de euro să fie impusă mamei victimei și alte 100.000 de euro fiului său, în vârstă de mai puțin de 14 ani, pentru răspundere civilă.

La rândul său, apărarea solicită o pedeapsă de cinci ani și o zi de închisoare, cerând în același timp aplicarea circumstanțelor atenuante pentru alcool și droguri, prin consumul a cel puțin șapte pahare de alcool în acea noapte și ingerarea unui gram de cocaină.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel