Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Spania, devastată de secetă. Guvernul limitează consumul de apă și pentru turiști 
WhatsApp
O regiune din Spania va limita consumul de apă pentru unitățile de cazare turistică. 
Foto: ILUSTRATIV / Sursa: pixabay.com

Catalonia ia măsuri drastice împotriva secetei, impunând limite de consum de apă pentru turiști și instituind reguli stricte pentru utilizarea piscinelor. Guvernul condus de Pere Aragonès a adoptat un decret care modifică Planul special de secetă, stabilind pentru prima dată praguri de consum pe loc pentru unitățile de cazare turistică.

Piscinile care servesc ca ”adăposturi climatice” vor fi deschise 

 

Aceste limite vor fi similare cu cele aplicate rezidenților, restricționând consumul la 200 de litri pe zi în fazele excepționale și la 100 de litri în faza de urgență. În plus, municipalitățile care nu respectă prevederile maxime de utilizare a apei vor fi obligate să aplice aceste restricții și turismului.

Citește și: Spania raționalizează apa din cauza secetei. Și sudul Italiei a fost lovit crunt

În ciuda acestor măsuri restrictive, Executivul catalan va permite umplerea și reumplerea piscinelor publice și private care servesc ca adăposturi climatice deschise întregii comunități. Consiliile municipale vor putea clasifica piscinele municipale drept adăposturi climatice în planurile lor de urgență împotriva secetei, dacă este considerat necesar să se reducă efectele temperaturilor ridicate, relatează El Mundo. 

În ceea ce privește sancțiunile, au fost aprobat noi reguli. Astfel, vor fi date amenzi trimestrial în loc de lunar, pentru a permite autorităților o evaluare mai extinsă în timp. Aceste măsuri vin în contextul în care Catalonia se confruntă cu o secetă prelungită care afectează majoritatea populației de mai multe luni.

--------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din SPANIA, puteți intra pe grupul de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următorul link:

-> https://chat.whatsapp.com/GS0fhMGHpuhLxn63v90nS4

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel