Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Spania. Cristina Marin ucisă de concubinul ei, Laurențiu: Două fetițe au rămas fără părinți. Dosarul crimei, deschis astăzi
WhatsApp
Cristina Marin a sfârșit la doar 24 de ani, ucisă de Laurențiu, iubitul ei conațional de care se despărțise și împotriva căruia obținuse recent un ordin de restricție. Două fetițe au rămas singure pe lume. Dosarul în care Laurențiu este judecat pentru omor este deschis de judecătorii din Spania.

Cristina Marin a sfârșit ucisă în orășelul Lepe din provincia spaniolă Huelva de partenerul ei, pe 7 iulie 2018. Asasinul ei ar fi chiar concubinul său, Laurențiu Văsii, alături de care a avut două fetițe și cu care avea o relație de  9 ani.

Curtea de Instrucțiune 3 din Ayamonte, prin judecătorul Francisco Javier Parra, a decretat deschiderea procesului împotriva lui Laurențiu Daniel Vasii, acuzat de uciderea partenerei sale Cristina Marin. 

Cu câteva zile înainte de crimă, româncă obținuse un ordin de restricție împotriva bărbatului, care era extrem de violent. Ea îl denunțase în fața Gărzii Civile, spunându-i că va pleca cu fetele. El a amenințat-o ulterior:  „O să te omor și apoi o să mă omor”. Femeia  sfârșit ucisă brutal, asainul reușind chiar să rupă mânerul unui cuțit cu care a înjunghiat-o.

Citește și: Spania: Ți se rupe inima. Fetițele Cristinei, ucisă de soț, nedorite de nimeni. Se caută o familie adoptivă

Așa cum se precizează în ordonanța din 9 ianuarie, citată de Huelva Information, judecătorul consideră că evenimentele care au avut loc „ar putea constitui o infracțiune de omor” precum și o altă infracțiune de încălcare a ordinului de restricție, întrucât Vasii primise, cu câteva zile înainte de a o ucide pe Cristina - la 18 iunie 2018 - interdicția judiciară de a se apropia sau de a comunica prin orice mijloc cu femeia timp de doi ani, fiind găsit vinovat anterior de mai multe acte de violență în familie. Procurorii cer 25 de ani de închisoare pentru infracțiunea de omor și un an pentru nerespectarea ordinului care nu-i permitea acestuia să se apropie de ea.

Ucisă cu 28 de lovituri de cuțit


De asemenea, autoritatea judiciară decide menținerea arestului preventiv a inculpatului, care se află în spatele gratiilor încă din 10 iulie 2018. Totodată instanța solicită inculpatului 459.036 de euro cauțiune, sumă care va ajunge în final „în favoarea celor două fiice ale victimei, părinților și surorii victimei“,  mai arată  Huelva Information.

Tânăra a fost ucisă prin înjunghiere la domiciliul ei de catre soțul care avea un ordin de restricție, pentru că acesta avuese și în trecut episoade violente. În momentul crimei, în casă se aflau și cele două fiice ale acestora, potrivit rechizitoriului. 

Citește și: Răsturnare de situație pentru fetițele Cristinei, ucisă în Spania. Totul se schimbă

Concret, în perioada 30 iunie - 7 iulie 2018, inculpatul „a efectuat aproximativ 78 de apeluri telefonice" la care nu a primit nici un răspuns de la soția sa. De asemenea, a mers la adresa acesteia în mai multe rânduri; printre altele, chiar cu o zi înainte de crimă. 

După cum rezumă Parchetul pe data de 7 iulie 2018, inculpatul a decis să meargă la casa victimei, apelând-o pe telefonul mobil, apel la care nu a primit răspuns. Ajuns la casa victimei a găsit-o pe Cristina culcată cu cele două fiice ale sale mai mici".

Bărbatul a deschis ușa și a atacat-o din spate, înjunghiind-o de nu mai puțin de 28 de ori. Pentru a fi sigur că a reușit să o omoare, a folosit trei cuțite diferite. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel