Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Spania. Copil român salvat după ce a fost bătut cu bestialitate și obligat de mamă să muncească pe șantier, grav rănit
WhatsApp
O mamă româncă a fost arestată, în Spania. pentru că și-ar fi bătut fiul timp de trei ani. Minorul, care acum are 13 ani, a fost transferat la Son Espases, în plasament. Minorul i-a spus totul tatălui, din România, și unui coleg de școală, reușind să se salveze din mâinile celei care ar fi trebuit să îl ocrotească.
freepik.com

O mamă româncă, acuzată că și-a pedepsit fiul ani întregi, bătându-l cu lesa, a fost arestată în Palma. Trei ani ar fi durat coșmarul băiatului, acum în vârstă de 13 ani, fiind bătut cu brutalitate și fără niciun motiv aparent. Copilul a fost plasat într-un centru special, iar mama a pierdut custodia.

Femeia este despărțită de soțul ei român și locuiește cu prietenul ei. Și bărbatul este acum în vizorul poliției pentru că se pare că și-a încurajat iubita să*și lovească băiatul cu lesa. Anchetatorii fac cercetări și la școala adolescentului din Palma, unde profesorii l-au observat pe acesta în ultima vreme foarte îngrijorat și nervos.

Copil român salvat după ce a fost bătut cu bestialitate și obligat de mamă să muncească pe șantier

 


Bătăile cu cureaua nu au fost singurele barbarii suferite de minorul salvat de Poliția Națională. Când a fost dus la spitalul din Son Espases pentru a fi tratat pentru rănile sale, medicii au detectat unele leziuni care nu erau recente și care aveau o anumită gravitate.

Ulterior, victima a povestit că, la vârsta de 12 ani, a fost obligat să lucreze pe un șantier de construcții, unde tatăl vitreg l-a însoțit. Într-una din zile, minorul a suferit un grav accident de muncă cu răni grave, dar nici mama sa, nici prietenul ei nu l-au dus la spital, deoarece din punct de vedere legal nu putea lucra.

Potrivit Ultima Hora, faptele au fost descoperite joi, când adolescentul a fugit de acasă după o nouă bătaie și s-a refugiat în casa unui coleg de clasă. Tatăl, care locuiește în România, a aflat ce s-a întâmplat și a contactat autoritățile spaniole pentru a raporta situația.

„Treci în cameră că mă duc să iau cureaua“

 


Agenți ai Poliției Naționale l-au localizat pe băiat și l-au dus la sediul poliției pentru a-i lua o declarație. Victima, care era îngrozită, a declarat că în ziua în care a fugit s-a urcat într-un autobuz în Palma, unde se afla și mama sa, care este româncă. Femeia era furioasă pentru că nu a salutat-o, iar când a ajuns în casă i-a spus: "Treci în cameră că mă duc să iau cureaua". Apoi s-a întors cu cureaua și a început să-l lovească în picioare. Băiatul s-a protejat cu brațele și cu o pătură pe care a găsit-o, dar tot a fost rănit, potrivit Ultima Hora.

După bătaie, mama l-a avertizat: "Acum o să te tund", iar în acel moment copilul a ieșit în fugă din casă și, aflat deja în stradă, l-a contactat pe colegul său de școală, cerându-i ajutor și rugându-l să îl ia în primire. Era îngrozit și nu voia să se întoarcă la mama sa sub nicio formă.

Românca a fost arestat la scurt timp după aceea și a refuzat să depună mărturie. Vinerea aceasta a fost trimisă în judecată la Palma pentru o infracțiune de violență domestică.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel