Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Spania. Clipe de groază pentru un român: Utilajul la care lucra i-a smuls brațul sub ochii colegilor
WhatsApp
Dramă pentru un român de 52 de ani din Spania. Bărbatul și-a pierdut o mână într-un accident de muncă. 
Foto ILUSTRATIV

Un muncitor de 52 de ani de origine română și-a pierdut brațul drept, după ce s-a accidentat în timp ce manevra unul dintre utilajele fabricii în care lucrează.

Potrivit publicației laprovincia.es, incidentul s-a petrecut marți, 21 aprilie, într-o fabrică din localitatea La Aldea de San Nicolás (insula Gran Canaria). În jurul orei 16.00, în timp ce manevra o bandă transportoare, mâna bărbatului a fost prinsă în utliaj, la nivelul bicepsului, fiind retezată. 

Colegii săi au sărit imediat în ajutor și au improvizat o soluție pentru a-l împiedica să piardă o cantitate mare de sânge. Totodată, i-au recuperat mâna, în speranța că membrul va putea fi pus la loc. Românul a fost conștient tot timpul, mai povestesc sursele citate de laprovincia.es.

Medicii sosiți la fața locului au evaluat si ei posibilitatea recuperării membrului superior, însă acest lucru nu a mai fost posibil. Victima a fost transferată cu un elicopter medical la Spitalul Doctor Negrín din Las Palmas de Gran Canaria, unde a fost internată. Aeronava nu a putut să aterizeze pe heliportul Playa de La Aldea din cauza condițiilor meteorologice, cu rafale puternice de vânt, motiv pentru care echipajul a fost nevoit să aterizeze pe un teren liber din oraș.

Pompierii, în colaborare cu Poliția Locală și Garda Civilă, au pregătit zona și au asistat elicopterul pentru a efectua aterizarea în siguranță. Muncitorul a fost transferat în jurul orei 16.30 la spitalul menționat anterior din capitala Gran Canaria în stare gravă, au precizat sursele citate.

(w670)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel