Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Spania: Carme Ruscalleda îşi închide restaurantul notat cu trei stele Michelin
WhatsApp
Restaurantul Sant Pau, aflat în localitatea catalană Sant Pol de Mar, se închide.

Spaniola Carme Ruscalleda, care deţine titulatura de mare maestru bucătar, a anunţat vineri că restaurantul ei Sant Pau - aflat în localitatea catalană Sant Pol de Mar - ce deţine trei stele Michelin, se va închide pe 27 octombrie.

'Este o decizie legitimă, naturală şi vitală. Nu suntem oameni inamovibili (...) Nu vreau să fac această muncă fără chef şi fără vitalitate', a declarat spaniola în vârstă de 66 de ani pentru postul radiofonic Rac1.

După 30 de ani...

Singura spaniolă ce deţine trei stele Michelin, Carme Ruscalleda a sărbătorit în acest an împlinirea a trei decenii de la înfiinţarea restaurantului ei, care a obţinut prima stea Michelin în 1991, pe a doua în 1996 şi pe a treia în 2006.

După ce va fi închis, Sant Pau va fi transformat într-un bar administrat de fiica lui Carme Ruscalleda. Barul va fi înzestrat şi cu un spaţiu dedicat 'bucătăriei de studiu', unde Ruscalleda se va dedica inovaţiilor gastronomice. 'Nu este vorba despre o pensionare, ci despre o reinventare a muncii', a declarat Carme Ruscalleda, care a anunţat că îşi va menţine deschis restaurantul din Tokyo, notat cu două stele Michelin.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel