Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
SPANIA. Accesul ROMÂNILOR în condiții SPECIALE: Document OFICIAL. Poliția va controla pe toţi
WhatsApp
Ambasada României în Spania a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj important pentru românii care vor să ajungă în Spania.  
valencia_spania

Persoanele care intră pe teritoriul Spaniei NU sunt obligate să intre în carantină, dar trebuie să completeze un chestionar privind starea de sănătate: dacă prezintă simptome Covid-19, dacă a fost în contact cu persoane contagiate sau dacă a fost internat în spital în ultimele 14 zile,dar și o fișă privind domiciliul/reședința/hotelul la care poate fi găsit în Spania precum și un număr de telefon.

Începând cu 1 iulie 2020, înaintea efectuării deplasării, este obligatoriu ca toate persoanele, indiferent de naționalitate sau vârstă, care călătoresc în Regatul Spaniei pe cale aeriană, să completeze și să semneze un formularul disponibil pe website-ul https://spth.gob.es/ sau utilizând aplicația gratuită SPAIN TRAVEL HEALTH (SpTH). În perioada 1-31 iulie 2020, formularul poate fi completat pe suport de hârtie la bordul aeronavei înainte de aterizarea în Spania.

Începând cu 1 august 2020, formularul va fi disponibil NUMAI online la link-ul menționat anterior.  Ulterior completării și semnării formularului (ATENȚIE! întrebările privind starea de sănătate vor putea fi completate cu maxim 2 zile înaintea datei deplasării), se va genera un cod unic QR de sănătate, care va trebui prezentat (pe suport hârtie sau digital) la controlul de sănătate efectuat în aeroportul de destinație. Dacă formularul va fi semnat din aplicație, acesta va apărea în secțiunea „Călătoria mea”, pe lângă primirea unui e-mail, care poate fi imprimat.

Pentru mai multe informații privind procedura care trebuie urmată în cazul unei călătorii pe cale aeriană în Regatul Spaniei în această perioadă accesați link-ul https://spth.gob.es/faq.

La sosirea pe aeroport se controlează temperatura tuturor pasagerilor. Cei care au o temperatură mai mare de 37,5º C vor fi îndrumați către o echipă medicală din aeroport care va decide dacă persoana în cauză este suspectă de Covid-19 și dacă este nevoie să i se facă un test tip PCR.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel