Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Spania. Româncă, înșelată de foștii patroni ai soțului mort. Văduva și fiicele ei, estorcate de peste 190.000 euro
WhatsApp
O româncă i-a dat în judecată pe foștii patroni ai soțului ei pentru înșelăciune, iar avocatul femeii cere șase ani de închisoare pentru cei trei oameni de afaceri din Valdepenas, provincia Ciudad Real din Spania.
Spania. Româncă, înșelată de foștii patroni ai soțului mort. Văduva și fiicele ei, estorcate de peste 190.000 euro

O familie de oameni de afaceri din Valdepenas a fost dată în judecată și se va înfățișa în fața judecătorilor de la Tribunalul Provincial din Ciudad Real în zilele următoare pentru a răspunde pentru o infracțiune de înșelăciune și încasări de despăgubiri pentru decesul unui muncitor român

Avocatul româncei cere o pedeapsă de șase ani de închisoare pentru cele trei persoane care urmează să stea pe banca acuzaților. Judecătoria Secției a II-a a Tribunalului Provincial din Ciudad Real urmează să judece miercuri și joi un cuplu căsătorit și fiul lor, dedicați creșterii animalelor din Valdepenas, pentru că ar fi estorcat și însuşit despăgubiri de 193.527 de euro pentru decesul unuia dintre lucrătorilor lor.

 

Românca și fiicele ei au primit 4.400 de euro din cei 197.925 de euro

 

Evenimentele datează din noiembrie 2011, când muncitorul român, care lucra la acești oameni de afaceri, a murit. Inculpații, „profitând de încrederea pe care o avea soția muncitorului în ei, au înșelat-o pe aceasta și pe fiicele ei minore, făcându-le să creadă că urmează să proceseze încasarea asigurărilor”, potrivit relatării evenimentelor de către avocatul Pablo Ruiz, care exercită acuzația privată în cauză.

Avocatul susține că oamenii de afaceri „au indicat familiei defunctului că despăgubirea pe care trebuia să o primească este de 10.000 de euro, în locul celor 197.925 stabilită în poliță”. După câteva luni de negocieri și deplasări în România, inculpații „au intrat în posesia integrală a despăgubirilor plătite de asigurător. Văduvei și fiicelor li s-au restituit doar 4.400 de euro, păstrând restul despăgubirilor, 193.527 de euro”

 

„A fost o păcăleală”

 

Parchetul a solicitat clasarea cauzei și clasarea acuzației privată a văduvei. Avocatul româncei cere șase ani de închisoare pentru fiecare dintre cei acuzați de infracțiunea de înșelăciune și deturnare, precum și rambursarea despăgubirii „însușite ilicit”

Potrivit Parchetului, înșelăciunea nu a fost dovedită. Parchetul consideră că văduva și fiicele au primit despăgubiri, după cum se arată într-un act primit, pe care românca neagă că l-ar fi primit vreodată.

„Nu a fost semnat în fața notarului, a fost o păcăleală”, a transmis avocatul româncei.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel