Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Spania. Român, implicat într-o organizație de trafic de ființe umane: Zeci de muncitori lucrau și peste 12 ore pe zi fără odihnă
WhatsApp
Un român este vizat în cadrul unei anchete de trafic de ființe umane în scopul exploatării prin muncă în fermele agricole din provinciile Sevilla și Córdoba din Spania.
Spania. Român, implicat într-o organizație de trafic de ființe umane: Zeci de muncitori lucrau și peste 12 ore pe zi fără odihnă

Poliția Națională a arestat șapte persoane ca presupuși membri ai unei organizații dedicate traficului de ființe umane în scopul exploatării prin muncă și care operează în fermele agricole din provinciile Sevilla și Córdoba. Investigațiile datează din iunie, când Poliția a depistat un bărbat din Nicaragua care opera în vecinătatea unui bar situat în cartierul sevillian La Macarena, recrutând străini pentru a le oferi de lucru ca zilieri în ferme din provincia Sevilla, încă din luna aprilie până în iunie.

Potrivit Poliției, aceștia au lucrat și peste 12 ore pe zi fără odihnă și cu un salariu care depindea de productivitate, variind între 30 și 40 de euro pe zi. Agenții au depistat o altă persoană de origine română care se ocupa de negocierea contractelor de colectare cu proprietarii fermelor.

Zilierii nu erau înregistrați la Securitatea Socială deoarece nu aveau permis de ședere și de muncă în Spania și li s-a furnizat verbal un număr NIF al altei persoane pentru a se putea identifica proprietarilor atunci când mergeau la muncă.

 

Poliția a reușit să identifice nouă persoane care făceau parte dintr-o organizație criminală

 

După luni de anchete, Poliția a reușit să identifice nouă persoane care făceau parte dintr-o organizație criminală și care împărțiseră sarcinile de recrutare, transport, control și monitorizare a lucrătorilor.

La 1 decembrie, într-o fermă situată în Córdoba a fost înființat un dispozitiv în care se știa că cei cercetați lucrează și în cadrul controlului au fost depistate lucrând 23 de persoane de naționalitate sud-americană și peste patru mii de euro numerar și diverse documente.

În cadrul operațiunii, șapte persoane au fost arestate pentru o infracțiune împotriva drepturilor lucrătorilor, falsificare de documente, apartenență la o organizație criminală și împotriva drepturilor cetățenilor străini.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel